Hattrick-Kings utrolige forvandling forbløffer ekspertene

Joshua King er i storform for Bournemouth og banker inn mål etter mål. Slik var det ikke før den engelske klubben bestemte seg for å satse på nordmannen.

Den norske landslagsspissen bommet først på straffe, for så å oppleve at West Ham scoret bare 48 sekunder senere lørdag ettermiddag. Det ga King blod på tann, og hurtigtoget gjorde opp for seg med tre mål, noe som sikret Bournemouth 3-2-seier på egen hånd.

Totalt har King scoret 11 mål i Premier League for Bournemouth denne sesongen og nærmer seg målet om minst 15 mål før sesongslutt i ligaen. I fjor endte han på seks scoringer etter en god vårsesong.

Historien var derimot en helt annen før Bournemouth-manager Eddie Howe våget å signere angriperen før 2015/16-sesongen. Da var flere fotballeksperter kritiske til Kings målsnitt. 25-åringen hadde per 7. oktober i 2015 bare scoret 15 mål på 140 kamper for klubb og landslag – 80 av dem fra start.

– Oi, det er jo egentlig helt vilt. Jeg visste at det var mange mål, men 15, sa fotballekspert Ole Martin Årst til NTB på det tidspunktet.

Etter det imponerende spillet denne sesongen i Premier League har hyllestene begynte å renne inn for King.

– Jeg er sykt imponert over jobben han har gjort etter å ha vært statistisk mirakuløst dårlig med tanke på å få ballen i mål. Han scoret nesten ingenting, og nå har han bare snudd helt om på det. Han spiller bra og han scorer mye mål, sa Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio etter lørdagens kamp.

– Dette er godt nytt for Norge, og det er godt nytt for Lars Lagerbäck. Han sitter og gnir seg i hendene og ser at han har en målmaskin, sa TV 2s programleder Jan-Henrik Børslid i studioet.