Høydepunkter fra sesong-åpningen: 4 snakkiser

Premier League er endelig tilbake for fullt, og helgens kamper skuffet ikke. Her er noen av snakkisene etter den første runden.

1. Den store skuffelsen

Leeds United fikk ikke så altfor mye å juble for i 5-1-tapet mot Manchester United. Likevel må det sies at Arsenal er laget som kommer verst ut av sesongåpningen. London-laget, som historisk sett er en topp 6-kandidat, stilte med et ungt mannskap i kampen mot Brentford, og tapte 2-0 mot det nyopprykkede laget. Det betyr en foreløpig 17.plass på tabellen, kun foran Crystal Palace, Norwich og nevnte Leeds United.

Manchester City kan heller ikke være spesielt fornøyd med sesongpremieren. De møtte langt tøffere motstand i Tottenham enn det Arsenal gjorde i Brentford, men at de røk mot et antatt dårligere lag, attpåtil uten Harry Kane på topp, må svi litt for Pep Guardiolas mannskap, som viste en relativt tannløs opptreden søndag ettermiddag. Laget manglet sluttprodukt i store deler av kampen, og det kan virke som at de sårt trenger den engelske spydspissen de ønsker seg.

2. Den store overraskelsen

I takt med Arsenals overraskende tap, var det ditto en stor overraskelse at nyopprykkede Brentford gikk av med seieren i den første Premier League-kampen denne sesongen. Kristoffer Ajer fikk sin debut, og viste sammen med et engasjert Brentford-mannskap at de ikke er til å kimse av.

2-0 over Arsenal gjør at Brentford plasserer seg på en finfin 6.plass på tabellen. Neste helg møter de Crystal Palace, som foreløpig ligger på en delt 18.plass på tabellen.

3. Den mest imponerende

Manchester United, Liverpool, Chelsea og Tottenham, sammen med West Ham imponerte stort den første serierunden. Dog skal det sies at Manchester Uniteds oppvisning mot Leeds United imponerte mest. De Gea måtte se seg slått ved én anledning, men etter storspill fra både Paul Pogba og Bruno Fernandes gikk Manchester United seirende ut på overbevisende vis. 5-1 setter standarden for årets sesong for Ole Gunnar Solskjær & Co.

4. Det fineste øyeblikket

At Brentford fikk av med seieren mot Arsenal kom som et sjokk for mange, og for Brentford-supporterne ble fredagskvelden noe de kommer til å huske i lang, lang tid. «The Bees» har nemlig ikke scoret i den engelske toppdivisjonen siden 1947. Men det store øyeblikket kom etter kampen. Mens spillerne ble applaudert av banen til stående ovasjon, fikk manager Thomas Frank øye på denne lille karen. Resten snakker for seg selv.

Hva synes du om sesongåpningen?