Kampsportstjerne og Englands rikeste seiler opp som potensielle kjøpere av Chelsea

Chelseas russiske eier har bekreftet at klubben er til salgs. Flere har allerede meldt interesse – blant dem en kampsportstjerne.

I kjølvannet av den eskalerende krigen i Ukraina har det kommet flere sanksjoner rettet mot russiske milliardærer. En av den er Chelsea-eier Roman Abramovitsj.

I tillegg til å selge flere eiendommer i England ønsker han også å selge klubben han har eid i nesten 20 år. På klubbens egen hjemmeside bekreftet eieren dette selv, med begrunnelsen i at det er i klubbens beste interesse.

Derfor er det store spørsmålet nå hvem som skal overta.

Foto: AP Photo/Martin Meissner

Kampsportstjernen: – La oss kjøpe den

En av de som nå har ytret et ønske er kampsportstjernen Conor McGregor. Iren er kjent som en ivrig fotballfan og har defintivt en solid formue å rutte med. McGregor skriver selv på Twitter at han ønsker å utforske muligheten, med et bilde der han skriver.

– Chelsea er til salgs for 3 milliarder pund. La oss kjøpe den.

Hvorvidt det er noe hold i dette er mer usikkert. Ifølge The Mirror skal han være god for omtrent 135 millioner pund – et godt stykke unna prislappen til Abramovitsj. Iren kunne likevel smykke seg med tittelen verdens best betalte idrettsutøver i 2020 – hvor han håvet inn hele 130 millioner dollar, ifølge Forbes.

En mulighet for McGregor kan være å gå sammen med flere andre investorer for å finansiere kjøpet.

MMA-stjernen flagget også interesse for å kjøpe Manchester United da det stormet rundt klubben i forbindelse med en potensiell etablering av Super League.

Flere interesserte

Tidligere denne uken uttrykte også sveitseren Hansjörg Wyss interesse for å kjøpe Chelsea. Det blir dog ikke alene og Wyss påpekte at det er snakk et konsortium av flere investorer med i prosessen. Hvem som er med i disse planene er usikkert. Det meldte tyske Blick.

– I dag vet vi ikke hva den nøyaktige salgsprisen blir. Men jeg kan tenke meg å kjøpe Chelsea sammen med noen partnere. Jeg gjør definitivt ikke noe som dette alene. Om vi kjøper Chelsea, så vil jeg gjøre det sammen med seks eller sju andre investorer, uttalte Wyss ifølge TV2..

Ifølge The Sun via Sports Bible, skal også Englands rikeste mann, Jim Ratcliffe være blant de interesserte. Briten eiere allerede klubbene Lausanne i Sveits og Nice i Frankrike, i tillegg til å være involvert i Formel-1-satsingen til Mercedes.

Ratcliffe skal visstnok være sesongkortinnehaver på Stamford Bridge, noe som har satt fart på ryktene om en mulig overtakelse.