Kjøper Jack Grealish for 100 millioner pund etter EM – blir den dyreste overgangen i Premier Leagues historie

Manchester City åpner lommeboken på vidt gap for å sikre seg den engelske 25-åringen. Pep Guardiola ønsker også å sikre seg Tottenhams Harry Kane – som selv higer etter å vinne trofeer.

Sportsmail avslørte eksklusivt forrige måned at City var villige til å knuse den britiske overgangsrekorden for å sikre seg den 25 år gamle Aston Villa-stjernen. Nå skal Champions League-finalisten stå klare til å fullføre overgangen verdt 100 millioner pund når Grealish og England er ferdige med EM.

Overgangssagaen mellom City og Aston Villa har egentlig aldri rukket å bli en saga, ettersom samtalene mellom de to klubbene har gått raskt. City og Pep Guardiola, som også vil sikre seg Harry Kane fra Tottenham, har nå blitt enige med Villa om en enorm overgangssum.

Selges motvillig
Grealish er dog opptatt for øyeblikket. Under de to første England-kampene, henholdsvis mot Kroatia og Skottland, startet han ikke i startelleveren til Gareth Southgate. Da «Three Lions» møtte Tsjekkia var han derimot å se fra start i kampen der han noterte seg for en lekker assist.  

Nå kan det virke som at Jack Grealish har spilt sine siste minutter for barndomsklubben, som motvillig har sagt ja til å la ham gå til City i det som blir Premier Leagues dyreste overgang noensinne.

ANNONSE: Vi gir 10.00 i odds på over 2.5 mål mellom Spania og Italia, og i tillegg får du vårt vanlige velkomsttilbud som er gratisspill verdt 250 kr hver uke, helt til du vinner.

Sportsmail avslørte Citys interesse allerede i mars, og avdekket også Grealish sitt store ønske om å skifte beite til Etihad Stadium og muligheten til å spille under Pep Guardiola. 25-åringen har fire år igjen av sin Villa-kontrakt, og har tilbrakt hele karrieren i Midlands-klubben – som selv har signert Emiliano Buendia fa Norwich og fått avslag på 25 millioner-budet på Arsenals Emile Smith Rowe.

Ashley Young, som nå har returnert til klubben han scoret 30 mål for på 157 kamper mellom 2007 og 2011, er tiltenkt å bekle rollen som Grealish har hatt i klubben på venstre flanke. Grealish har tiltrukket seg interesse fra en rekke klubber de siste årene, med Manchester United og Tottenham som de aller største beilerne.

England’s Harry Kane and Jack Grealish, left, applaud the supporters at the end of the Euro 2020 soccer championship group D match between the Czech Republic and England at Wembley stadium in London, Tuesday, June 22, 2021. England won 1-0. (Justin Tallis, Pool photo via AP)

Skal fylle tomrommet Agüero etterlater seg
Men nå er det altså Manchester City som har klart å kapre den talentfulle 25-åringen som en del av en ny sommeroppbygging under Guardiola. Planene til den spanske manageren innebærer også å signere Harry Kane, som skal ta over den tomme plassen Sergio Agüero etterlater seg.


Og jakten på Kane har allerede begynt. City har bydd 100 millioner pund for Tottenham-spissen tidligere denne uken, til tross for at Daniel Levy verdsetter 27-åringen til 150 millioner pund. Kane uttalte senest i forrige måned at han ønsker en overgang til en klubb som kan gi ham realistiske sjanser til å vinne Premier League og Champions League.

Som et resultat av Grealish og Kanes potensielle ankomster kan Guardiola velge å selge spillere for å holde balanse i regnskapet. Sportsmail avslørte forrige måned at City nå er villige til å lytte til tilbud på både Raheem Sterling og Riyad Mahrez.

Blir Grealish en suksess i City?