Koronakaoset herjer – Tottenham hodestups ut av Europa og krisemøter i Premier League

Pandemien fortsetter å prege fotballverden. Nå er det klart at Tottenham ryker hodestups ut av Europa uten å spille ferdig gruppespillet – og at romjulskampene står i fare.

Idet julen nærmer seg med stormskritt har kronoaviruset nok en gang lagt en effektiv stopper for julefreden. Det gir også store utslag for toppfotballen.

Blant de som er verst rammet er kanskje Tottenham. Etter opprinnelig utsettelse av den siste gruppespillskampen i Europa Conference League er det nå klart at de taper kampen mot Rennes 3-0 på walk-over. Dermed er London-laget ute av Europa uten å ha spilt ferdig gruppespillet. Det sier UEFA i en melding på egne nettsider.

ANNONSE: Sett inn minst 200 kr på Betsafe nå og få et gratisspill verdt 250 kr – helt du vinner!

Juleprogrammet i fare

Etter et stort antall utsettelser som følge av smitteutbrudd holdes det nå krisemøter for å finne ut hva som skjer videre. Allerede i helgen hersket det kaos i Premier League hvor seks av ti kamper ble utsatt.

Kampene som ble spilt var også sterkt preget av situasjonen. Thomas Tuchels Chelsea prøvde desperat å utsette sin kamp etter flere positive tester, men endte til slutt med å spille uavgjort mot Wolves – med kun fire spillere på benken.

Jürgen Klopp var heller ikke begeistret, da han måtte klare seg uten flere nøkkelspillere mot Tottenham, i en kamp som endte med poengtap for Liverpool.

Tyskeren luftet sin frustrasjon over situasjonen etter kampen og uttrykte sympati med managerkollegaen i Chelsea.

– Noen lag mister spillere, andre gjør det ikke. Det er som et lotteri. Vi prøver alt vi kan. Jeg så benken til Thomas Tuchel og Chelsea i dag. Han måtte bruke Kovacic som akkurat er tilbake fra en langtidsskade. For oss var det samme. Milner og Naby har ikke spilt 90 minutter på evigheter, i dag måtte de det, sa tyskeren ifølge TV2.

Ifølge The Athletic kan det bety at runder i det tradisjonsrike juleprogrammet til Premier League må utsettes. Etter planen skal de fleste lag ut i aksjon hele tre ganger mellom jul og nyttår.

ANNONSE: Sett inn minst 200 kr på Betsafe nå og få et gratisspill verdt 250 kr – helt du vinner!