Slik koser svenskene seg med Rosenborgs Europa-fiasko - Sportsbibelen

Slik koser svenskene seg med Rosenborgs Europa-fiasko

Svensk media betegner Rosenborgs 4-0-tap mot Real Sociedad som «en flopp».
Samtidig slaktes RBKs prestasjon av norske kommentatorer.

Floppen i Norge: «Det är pinsamt!» er tittelen på svenske Expressens sak om torsdagens Europa League-oppgjør mellom Rosenborg og Real Sociedad.

For mens det norske laget fikk juling, koste svenskene seg med at Östersund på imponerende vis slo Zorya 2-0 på bortebane.

Avisen beskriver hvordan norske kommentatorer og eksperter kritiserte Rosenborgs prestasjon i San Sebastian. I Norge var det MAX som viste kampen. Ekspert Kjetil Rekdal mente laget fremstod som smågutter sammenlignet med deres spanske motstandere.

– Jeg synes ikke Rosenborg har kommet seg opp på sitt beste. Det er de helt avhenig av. Det skal ikke være så stor forskjell på Rosenborg og Real Sociedad. De får en grusom start etter 0-2 på ti minutter. Rosenborg er ikke et dårlig lag i norsk målestokk, men mot Real Sociedad blir de, i dag i alle fall, smågutter, sa Eurosport-ekspert Rekdal.

Dagbladets kommentator Morten Pedersen, dro paralleller mellom Rosenborgs tap og det norske landslagets 0-6-fiasko mot Tyskland.

– Rosenborg, akkurat som Norge mot Tyskland, jobbet og sleit og gjorde sitt beste selv om de så engstelige ut og ikke evnet å holde i ballen. Og det er det som gjør så vondt, selve erkjennelsen av de enorme forskjellene mellom norsk toppfotball og de virkelig gode, skrev Pedersen.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen mente prestasjonen var for svak til at Rosenborg skulle fått med seg poeng fra Spania.

– Vi er skuffet over oss selv for prestasjonen. Vi vet at hvis vi skulle ha fått med oss noe herfra så måtte vi ha vært opp mot maks. Det er vi ikke i dag. Det så ikke ut som at vi hadde helt troen på det. Det holder ikke mot dette laget her, sa Ingebrigtsen til Eurosport.

Lik Sportsbibelen hvis du også elsker sport!