Lagerbäck med sjokkuttak – tok med ukjent spiss

Lars Lagerbäck har tatt ut flere spennende spillere til kampene mot Tsjekkia og Sverige.

En av eliteseriens heteste spillere er også med i troppen. Toppscorer Ohi Omoijfuano kan få landslagsdebuten etter å ha scoret ni mål på elleve kamper for Stabæk denne sesongen.

Den største overraskelsen i troppen er uten tvil Bjørn Maars Johnsen. Spissen spiller i skotske Hearts og har bakgrunn fra blant annet Vålerenga, Tønsberg, portugisiske Atletico CP og bulgarske Litex. 25-åringen har vokst opp i USA.

– Han er stor og sterk. Skaper mye rundt seg og lager en del assist. Han er veldig motivert og vil gjøre sin norske far stolt med å representere Norge, sier Lagerbäck.

Også keeperen Mathias Dyngeland fra Sogndal er tatt ut i troppen for første gang. 21-åringen tar plassen til Andre Hansen, som ikke har muligheten til å være med. I tillegg kan Rosenborg-spiller Birger Meling få debuten sin.

Stjerneskuddet Martin Ødegaard er fortsatt ikke med i troppen. 18-åringen har ikke vært med i de siste landslagtroppene, verken under tidligere landslagssjef Per-Mathias Høgmo eller Lagerbäck.

Et skår i gleden er at storscorer Joshua King er skadd og ikke med i troppen. Nordmannen scoret hele 16 mål i Premier League denne sesongen – 14 av dem i 2017.

Grunnen til at Lagerbäck satser ungt er at Norge trolig må se langt etter en plass i VM etter en forferdelig start på kvalifiseringen. Derfor tenker landslagssjefen fra Sverige på framtiden med dette uttaket og vil teste flere spillere ut i kvalifiseringskampen mot VM og treningskampen mot Sverige, begge på Ullevaal.