Lanserer gammel Premier League-kjenning som ny Barcelona-sjef

Ronald Koemans dager som Barcelona-manager virker å gå mot slutten. Nå seiler den tidligere Everton-manageren Roberto Martínez opp som favoritten til å erstatte ham.

I og med at Barcelona ikke evner å spille verken tiki eller taka-spill om dagen, ser det ut til at det går mot enden for den nederlandske manageren Ronald Koeman.

ANNONSE: Hvem vinner mellom Liverpool og Manchester City? Få 5 euro i bonus og oddsboost på storkampen når du registrerer deg hos ibet! Det unike tilbudet gjelder kun for de første 1000 som registrerer seg, så vær raskt ute!

Under hans ledelse har ikke Barcelona klart å omstille seg etter tapet av Lionel Messi denne sommeren. Laget har slitt voldsomt innledningsvis, og har på de fem første kampene kun vunnet to av dem. Barcelona, som med sin ballbesittende filosofi og identitet, ser rett og slett ikke ut som seg selv lenger.

Nok en tannløs opptreden

De siste tre kampene har vist hvordan situasjonen i Barcelona har gått fra å være usikker til direkte kritisk. Først ble de regelrett feid av banen av et Bayern München-lag som hadde flere gir å gå på. Deretter var de sekunder unna å tape mot Granada på mandag, før de senest i går viste nok en tannløs opptreden i 0-0-oppgjøret mot Cadiz.

Det betyr en foreløpig 7.plass, syv poeng bak serieledere Real Madrid. Om det ikke var nok med at Barca-fansen er ferdige med nederlenderen, virker det som at styret har innsett at Ronald Koemans dager som Barcelona-sjef er omme.

Henry-retur?

Før torsdagens oppgjør mot Cadiz, lanserte den spanske fotballjournalisten Guillem Balague den tidligere Everton- og nåværende Belgia-sjefen, Roberto Martinez, som manageren Barcelona-styret mest sannsynlig kommer til å prøve å erstatte Ronald Koeman med.

ANNONSE: Få hele 100% bonus på første innskudd opptil 100€ hos Ibet – registrer deg på under 1 minutt her!

— Kilder nær Roberto Martinez sier at om timingen er riktig kan det hende at han tar jobben i Barcelona. Loporta liker han, og Jordi Cruyff er en nær venn. Belgia vurderer Thierry Henry som hans erstatter, men gitt omstendighetene kan det være han følger etter Roberto, skriver Balague på Twitter.

Fra tidligere av har andre managere som Andrea Pirlo, Antonio Conte, Joachim Low og Phillip Cocu også blitt lansert som mulige erstattere. Dog er det ifølge rapporter svært utenkelig at noen av de nevnte kommer til å bli vurdert av styret.

En annen som i likhet med Martinez derimot seiler opp som favoritt til å ta den vanskelige jobben i Barcelona er legenden Xavi.

— Meldingen fra klubben er at Xavi også vil bli vurdert. Det var Laporta som stoppet prosessen i sommer, selv om Xavi på tidspunktet følte seg klar til å ta jobben. Hva har endret seg på tre måneder? Det er dyktige folk i klubben, men noen ganger er den overordnede ideen som forfølges forvirrende, fortsetter Balague på Twitter.

Hvem tror du tar over jobben som Barcelona-sjef?

ANNONSE: Få hele 100% bonus på første innskudd opptil 100€ hos Ibet – registrer deg på under 1 minutt her!