Legendariske Ferguson gjør comeback som manager på Old Trafford

Sir Alex Ferguson er tilbake som sjef på Old Trafford, men det dreier seg kun om en gjesteopptreden.

Managerlegenden skal lede et sammensatt Manchester United-lag fra 2008 i Michael Carricks testimonial i sommer, søndag 4. juni. Ferguson var mannen som hentet Carrick til Old Trafford i 2006. 75-åringen avviser at han kommer til å lede et lag igjen.

–Nei, jeg savner ikke å styre et lag. Jeg savner de store kampene, men jeg tok en avgjørelse og angrer ikke på den, sier Ferguson til Manchester Uniteds offisielle hjemmeside.

2008 var kanskje Uniteds beste sesong i Carricks tid i klubben. Da bidro midtbanespilleren sterkt til at de røde djevlene vant både Premier League og Champions League. Et av både Ferguson og Carricks beste år i klubben.

– Det var virkelig en god gjeng med spillere som hadde en bra holdning. Det eneste problemet jeg har med Champions League-finalen i 2008, noe jeg kanskje angrer på i dag til og med, var at jeg ikke tok med Park Ji-Sung i troppen. Han hadde spilte en så stor rolle, og det er problemet når du kommer til slike finaler. Jeg gjorde det samme med Dimitar Berbatov i 2011, og han tok det ikke bra, sier Ferguson.

Det har aldri vært tvil om at Ferguson alltid har likt Carrick godt som spiller og person.

– Jeg leste om Michaels intensjoner med arrangementet, jeg synes det er veldig edelt av han. Jeg synes han har vist at han er forberedt på å dele suksessen sin. Han startet dette selv, og det er noe som er verdt å oppleve, sier Ferguson.

Det sammensatte Manchester United-laget skal spille mot et lag valgt av Michael Carrick. Manageren for laget er Harry Redknapp. Spillere som Steven Gerrard og Frank Lampard er blant Carricks utvalgte.