Mourinhos løfte til Ibrahimovic: – Får den perfekte avslutningen i Sverige - Sportsbibelen

Mourinhos løfte til Ibrahimovic: – Får den perfekte avslutningen i Sverige

Zlatan Ibrahimovic kommer ikke til å kunne spille en eventuell Europa League-finale for Manchester United i den svenske hovedstaden Stockholm, men tross dette håper manager José Mourinho at spissen skal spille en av hovedrollene.

– Min forhåpning er at Zlatan skal få løfte pokalen, sier Mourinho, ifølge Manchester Evening News.

Foran årets sesong forlot Zlatan Ibrahimovic den franske hovedstaden og PSG for å prøve lykken i Premier League. Der har 35-åringen imponert stort. Med sine 17 ligamål har spissen vært en stor bidragsyter til at United fortsatte er med og slåss om en Champions League-plass neste sesong. Dessuten har stjerneangriperen både avgjort årets Community Shield- og ligacupfinale.

Også i Europa League har Zlatan spilt bra. Den engelske storklubben har gått som toget i Europa League, der vinneren av turneringen også får en plass i Champions League neste sesong. Etter å ha gått videre fra gruppespillet har svenskens lag slått ut franske St. Etienne og russiske Rostov, før de slo ut Anderlecht i kvartfinalen.

Seieren mot belgierne ble derimot kostbar. Lagets store stjerne, Zlatan, rev av korsbåndet, og det ble fort klart at han mistet resten av sesongen og store deler av neste sesong. Årets Europa League-finale spilles på Friends Arena i Solna utenfor Stockholm. De fleste svensker hadde håpet å se Ibrahimovic på banen om United tar seg helt dit, men det er uaktuelt etter korsbåndsskaden. Det betyr ikke at finalen eventuelt går uten Ibrahimovic.

Zlatan kommer til å være til stede. Vinner United dobbeltmøtet mot spanske Celta Vigo og den påfølgende finalen har Mourinho gitt et løfte til sin skadde spiss. Ifølge britiske Manchester Evening News har Mourinho i et intervju med Bein Sports beskrevet drømmeavslutningen på turneringen – med Zlatan i en av hovedrollene.

– Jeg håper vi går til finalen og at han får dra til arenaen sin. Min forhåpning er at han sammen med vår lagkaptein skal få løfte pokalen, sier Mourinho, ifølge avisa.

Den første kampen mot Celta Vigo spilles torsdag kveld med returmøte neste uke. I den andre semifinale møtes nederlandske Ajax og franske Lyon. Vinnerne av semifinalene møtes i en avgjørende finale på Friends Arena 24. mai.