Norges fotballandslag kan være med å avgjøre Sveriges VM-skjebne: – Ikke like viktig som Frankrike-kampen

Tirsdag møtes Norge og Sverige til naboduell i en treningskamp Ullevaal. Oppgjøret kan være langt viktigere for svenskene enn hva mange tror.

Det svenske fotballandslaget sjokkerte mange da de fredag slo selveste Frankrike i Stockholm. Oliver Giroud ga Sverige oppskriftsmessig ledelsen, men Jimmy Durmaz utlignet. En keepertabbe av Hugo Lloris på overtid førte til at Ola Toivonen ble matchvinner med en scoring på åpent mål fra midtbanen.

Med også Nederland i kvalifiseringsgruppa var det forventet en tøff kamp for å nå gruppespillet. For øyeblikket topper svenskene gruppa med samme poengsum som Frankrike og tre poeng foran nederlenderne, men de to favorittene møtes. Med fransk seier over Nederland kan Sverige knipe andreplassen og få spille VM-playoff.

Hvem de møter i en eventuell VM-playoff avgjøres via FIFA-rankingen – de fire best plasserte lagene blir seedet. Etter seieren over Frankrike klatrer Sverige opp på seedet plass. Med seier over Norge kan svenskene befeste posisjonen som seedet, skriver Aftonbladet, mens med tap vil fortsatt nasjonene bak ha muligheter til å ta tilbake posisjonen.

– Selvsagt er ikke denne kampen like viktig som Frankrike-oppgjøret, jeg skal ikke stå her og lyge, men det er en kamp vi vil vinne likevel, sier Sebastian Larsson til avisa.

Det svenske laget feiret seieren over Frankrike med en festnatt, og flere slitne spillere betyr at landslagssjef Janne Andersson gjør flere endringer. Trolig vil også Norge eksperimentere tirsdag.