Den norske 2. divisjonsklubben har fått med seg store profiler på laget: – La oss slå Bayern München - Sportsbibelen

Den norske 2. divisjonsklubben har fått med seg store profiler på laget: – La oss slå Bayern München

Den tyske storklubben Bayern München er for øyeblikket verdens største fotballklubb, men det vil norske Fram Larvik gjøre noe med.

Bayern München er den klubben i verden med flest medlemmer. For tiden har de rundt 270 000 registrerte medlemmer. Dette tallet vil nå den norske 2. divisjonsklubben gjøre noe med og har opprettet #BeatBayern på sosiale medier.

– Vi er tre stykker som fikk en litt «crazy» idé for et par år siden, sier Jan Tore Berg, prosjektleder for det rykende ferske #BeatBayern, til VG.

Målet med prosjektet er nettopp å «Beat Bayern» og få 300 000 medlemmer iløpet av kalenderåret 2017, men kan en klubb i norsk 2. divisjon og med en stadion som har kapasitet på 2500 tilskuere klare dette?

– Akkurat nå, ti! Men det er kanskje annerledes i morgen, svarer Berg på hvor stor tro han har på prosjektet, til avisa.

I Larvik bodde det ved inngangen til 2016 litt over 43 000 mennesker. I fylket byen hører til, Vestfold, bor det over 247 000. Til sammenligning har München over 1,4 millioner innbyggere, mens regionen München rommer hele 12,5 millioner.

Likevel har Fram Larvik og #BeatBayern-prosjektet lyktes å få med profilerte Jan Åge Fjørtoft. Den tidligere spissen er et internasjonalt, og ikke minst tysk navn, som har over 156 000 følgere på Twitter. Fjørtoft har videre fått med seg profiler som Owen Hargreaves, Steve McManaman og Fabrizio Ravanelli på laget.

– Fellesnevneren for alle vi har fått med oss er at alle synes det er en ganske syk idé, og en veldig morsom idé, sier Fjørtoft til VG.

Fram Larvik har også laget en video som skal appellere til folk verden over. Den kan du se under: