Den norske målkongen: Slik gikk King fra å være målløs spiss til ett av Premier Leagues heteste salgsobjekt

Joshua King er i storform for Bournemouth og banker inn mål etter mål, noe som gjør 25-åringen til en svært attraktiv spiller for større klubber. Slik var det ikke før den engelske klubben bestemte seg for å satse på nordmannen.

Totalt har King scoret 15 mål i Premier League for Bournemouth denne sesongen og har dermed passert sin egen målsetning om 15 mål før sesongslutt i ligaen. I fjor endte han på seks scoringer etter en god vårsesong.

Historien var derimot en helt annen før Bournemouth-manager Eddie Howe våget å signere angriperen før 2015/16-sesongen. Da var flere fotballeksperter kritiske til Kings målsnitt. 25-åringen hadde per 7. oktober i 2015 bare scoret 15 mål på 140 kamper for klubb og landslag – hele 80 av dem fra start.

– Oi, det er jo egentlig helt vilt. Jeg visste at det var mange mål, men 15, sa fotballekspert Ole Martin Årst til NTB på det tidspunktet.

Nå har spissen fra Romsås i Oslo snudd statistikken fullstendig om og gått fra å score 15 mål på 140 kamper til å score 15 på 34 kamper.

– Jeg er sykt imponert over jobben han har gjort etter å ha vært statistisk mirakuløst dårlig med tanke på å få ballen i mål. Han scoret nesten ingenting, og nå har han bare snudd helt om på det. Han spiller bra og han scorer mye mål, har tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt sagt i TV 2s Premier League-studio.

Mye av grunnen til forvandlingen er manager Eddie Howe. Bournemouth-sjefen har gitt King sjansen fra første stund og er full av lovord om nordmannen.

– Joshua har hele pakken. Han har vært enestående fra første stund. Han må ha tro på sin evne til å utrette noe stort. Da tror jeg også det vil skje. Kan han etablere seg på et slikt nivå og levere kamp etter kamp, sesong etter sesong? Det tror jeg, sier Howe til TV 2 Sporten.

Selv har King pekt på det at han ble far i mars 2016 som en viktig faktor. Det fikk spissen til å bli mer rolig og moden, noe som har fått han til å prestere på fotballbanen. Nylig sa King dette om scoringsformen.

– Jeg er mer hensynsløs enn tidligere, og jeg vil opprettholde den gode formen. Jeg har fått min barndomsselvtillit tilbake. Moren min sendte meg en melding og sa at å se meg i dag var å se meg på løkka da jeg var liten, sa King til Express.

Med tre kamper igjen å spille av sesongen kan King tangere eller slå Ole Gunnar Solskjærs rekord som den mestscorende nordmannen i en og samme sesong i Premier League. Bournemouth-spissen må opp fra 15 til 18 mål for å klare det.

Formen har også gitt King mye oppmerksomhet i engelske medier. Blant annet ryktes det at Tottenham er interessert i nordmannen og med en overgang i sommer kan King bli den dyreste nordmannen gjennom tidene.