Det norske vidunderbarnet kunne ikke tro sine egne øyne: – Uvirkelig

Norske Edvard Tagseth har imponert i sine første kamper for Liverpool U18. Nå snakker han ut om hvordan det er å bli trent av hans store helt – og om drømmen om å følge i en viss annen nordmanns fotsport.

16-åringen signerte for den engelske storklubben helt tilbake i 2015, men sluttet seg ikke til klubben før i sommer. Starten på karrieren i rødt har vært imponerende. Tagseth scoret og serverte målgivende pasning for U18-laget i hjemmedebuten mot Blackburn. Da høstet han stor ros fra sin helt og manager, Liverpool-legenden Steven Gerrard.

– Hvis du følger godt med på Eddy, ser du at han ikke bare er veldig god til å slå pasninger, men han har også utrolig energi. Han gjør all møkkajobben, vinner andreballer og løper tilbake. Han er en stille gutt – vi prøver å få han ut av skallet sitt. Han har en utrolig fremtid hvis han fortsetter å jobbe som han gjør, sa Gerrard til Liverpools nettside etter kampen mot Blackburn.

Stirret på Gerrard

Nå snakker Neset-gutten om hvordan det er å spille under sin store helts ledelse.

– Jeg stirret på han noen minutter under den første treningsøkten. Det så ikke ekte ut for meg, for jeg har sett han på TV og på fotballkortene. Det var uvirkelig, sier Tagseth til LFCTV.

I likhet med Gerrard spiller også Tagseth på midtbanen. Legenden har kommet med flere tips til det norske vidunderbarnet.

– Jeg lærer nye ting av han hver dag. Han er et stort forbilde. Jeg ønsker å spille på samme måte som han gjorde for Liverpool.
https://www.instagram.com/p/BUwrjLoDLYg/?hl=en

Ønsker å vinne den store bøtta

De fleste vil nok huske John Arne Riises periode i Liverpool fra 2001 fra 2008. Sunnmøringen var blant annet med på den mirakuløse Champions League-triumfen i Istanbul i 2005.

– Forhåpentligvis kan jeg også gjøre det (vinne Champions League jou.anm.) .

Han føler imidlertid ikke noe press fra mange norske Liverpool-fans, som gjerne skulle sett en nordmann spille på Anfield igjen.

Du kan se den norske 16-åringen herje i kampen mot Blackburn her: 
https://youtu.be/xWKJGcv0PPw

Lik Sportsbibelen hvis du også håper vi får se flere nordmenn i Premier League!