Her rundlurer de hele stadion med tiårets frekkeste frisparkvariant - Sportsbibelen

Her rundlurer de hele stadion med tiårets frekkeste frisparkvariant

Vi slutter aldri å la oss imponere av kreative frisparkvarianter. Spørsmålet er vel om denne varianten er den peneste vi har sett på en veldig lang stund.

Frispark kan se svært forskjellige ut. De fleste nordmenn er vel kjente med Per Egil Ahlsen sin kanon under cupfinalen i 1984. Litt yngre lesere er kanskje bedre kjent med John Arne Riises frispark mot Manchester United i 2001, da man nesten lurte på hvordan målet tålte kraften til sunnmøringens venstrefot. Og hvem kan glemme Cristiano Ronaldos kunstverk for Manchester United mot Portsmouth i 2008?

Det er imidlertid ikke bare i europeisk fotball vi har sett noen magiske varianter. Også over Atlanteren, i amerikanske MLS, har vi sett noen herlige frispark.

I kampen mellom New York Red Bulls og FC Dallas i 2016 bød hjemmelaget på en ordentlig perle. De nøyer seg ikke bare med flere overhopp før ballen slås, men resten av angrepet er også en leksjon i hvordan et frispark skal utføres. FC Dallas vil nok ha dette øyeblikket i bakhodet neste gang lagene møtes…

Se det magiske frisparket her: 

Lik Sportsbibelen om du også elsker sport!