Så nære var Godsets redningsmann å gå til rivalen

Mannen som sendte drammenserne til cupfinale og nærmest på egenhånd reddet plassen i Eliteserien avslører at han var nær ved å forlate klubben så sent som i august. 

Mustafa «Mos» Abdellaoue kan avslutte en eventyrlig høstsesong med cupgull på søndag. På de fire siste kampene scoret han alle klubbens mål, inkludert hattricket i cupsemien mot Lillestrøm og overtidsscoringen mot Stabæk i siste serierunde som sikret fornyet Eliteserie-kontrakt.

ANNONSE: Få knallodds på spill på cupfinalen – hele 10 i odds på Rosenborg.

Men historien kunne blitt en helt annen. I august var han nemlig nære ved å signere for ligarival Sandefjord. Det bekrefter både spillerens selv og agenten, Stig Lillejord til VG. 

Bakgrunnen for nesten-overgangen var manglende tillit og lovnader som ikke ble holdt fra klubben han signerte for i januar. På de første 19 kampene starte han kun to kamper og var andrevalg bak lagets storscorer Marcus Pedersen.

– Jeg ble skuffet og forbannet, og det var flere grunner til det: Spilletid, formasjon … Det var mye som ble lovet da jeg ble hentet. Det er ikke så lett når man står i det, beskriver Mos til VG.

På spørsmål om han følte seg sviktet av klubben svarer spissen:

– Da jeg ble hentet, var de ganske klare på hvordan de skulle spille, hvordan og hvor mye jeg skulle brukes, alt det der. Men så ble jeg brukt en del som høyrekant, indreløper, litt overalt. Det var ikke det jeg hadde tenkt, og det var ikke det som ble sagt.

ANNONSE: Sjekk den mektige oddsboosten på storfavoritten i cupfinalen!

Nå ser Mos frem til cupfinalen på søndag.

–Vi tar med oss den positive energien vi har hatt nå i det siste også skal vi virkelig vinne den kampen her,, sa han til Strømsgodsets egne hjemmesider etter siste serierunde mot Stabæk.

Strømsgodsets sportssjef, Jostein Flo er imponert over hvordan Abdellaoue har taklet motgangen.

– Som tidligere spiss er jeg veldig imponert over hvor proff og god han var i den perioden han ikke spilte. Og siden han slapp til, har han kanskje vært den beste spissen i Norge, sier Jostein Flo til VG om spilleren som har scoret i snitt hvert 108. minutt denne sesongen.

ANNONSE: Her får du 10 ganger pengene tilbake ved spill på RBK.

Lik og del artikkelen om du gleder deg til cupfinalen på søndag! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);