Situasjonen i Premier League gjør TV 2-profilen optimistisk på Norges vegne

Øyvind Alsaker tror det norske landslaget vil dra fordel av at man nå har flere nordmenn i Premier League.

I helgen startet Premier League igjen, til mange nordmenns store glede.

ANNONSE: Ung, men allerede tynn i håret? Du kan gjøre noe med det.

En annen grunn til å juble var også antallet norske spillere på banen i England. Mohamed Elyounoussi debuterte da han kom inn for Southampton, mens Stefan Johansen (Fulham) og Alexander Sørloth (Crystal Palace) også fikk minutter ute på banen. I tillegg startet etablerte Joshua King for Bournemouth.

En av de som følger engelsk fotball tettest er TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. Han er svært glad for at det nå er flere nordmenn i Premier League enn hva det har vært på en god stund.

– Den situasjonen vi har nå er den lyseste situasjonen vi har hatt på nesten ti år. Dette er unge spillere som er hentet av manageren som fremdeles har den jobben i klubben, altså spillere som det er grunn til å tro har tillit. Skal vi til et sluttspill så må vi ha profiler som er ute i store ligaer. Får vi tre, fire spillere som spiller fast i Premier League så vil det løfte det norske landslaget inn i EM 2020, sier Alsaker til TV 2.

I tillegg til de fire ovenevnte finnes det flere norske unggutter i diverse Premier League-klubber. Elyounoussi er enig i Alsaker og mener det er bra, jo flere nordmenn som finnes i ligaen.

– Premier League er det høyeste nivået man kan komme på, og det er her vi trenger spillere. Det norske landslaget trenger det. Vi har også flere nordmenn på akademinivå. Det er kult, og jeg regner med nordmenn der hjemme liker det også, sier «Moi» til TV 2.

DEL artikkelen om du håper vi får se flere nordmenn i Premier League!

ANNONSE: Redd for å miste håret i ung alder? Dette er symptomene du må se opp for.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);