Slår ring om kollegaen etter hets: – J*vlig dyktig

Journalistkollegaene sender støtteerklæringer til NRK-ekspert Lise Klaveness.

Den tidligere toppspilleren har blitt hetset på internett mens hun har vært ekspertkommentator for NRK under fotball-VM.

Nå slår både mannlige og kvinnelige kollegaer tilbake mot hetsen – og hyller Klaveness» innsats.

En av dem er TV 2s profilerte sportsanker Julie Strømsvåg. Hun mener Klaveness bør overse kommentarene.

– Jeg synes heller det skal fokuseres på at Lise Klaveness er så j*vlig dyktig. Så vil det alltid være sure stemmer der ute, sier Strømsvåg til BT.

På Twitter og andre steder har journalister, politikere og seere uttrykt støtte til Klaveness. Blant dem er idrettsbloggeren Andreas Selliaas. Han tror Klaveness må tåle mer internetthets når hun begynner i jobben som elitedirektør i fotballforbundet etter at hun har kommentert ferdig i Russland.

– Du kommer til å få skylda for alle tap norske lag blir påført både på herresiden og kvinnesiden og du kommer også til å få skylda for spillestil, at Ada Hegerberg ikke med en gang kommer tilbake på landslaget og for at du har nesering og alt annet, skriver Selliaas på bloggen sin, før han fortsetter:

–  Men det tåler du. Fordi dem som kritiserer deg er i fåtall, de er feige og mange av dem har heller ikke peiling på fotball. Og du tåler det fordi flertallet er fornøyd med det du har fått til og får til.

Klaveness selv har brukt Twitter til å komme med et lite stikk mot hetserne:

DEL artikkelen om du mener folk må slutte å hetse Lise Klaveness!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);