Spanjolenes drastiske valg rett før EM-åpningen mot Sverige: – Blir enklere

Spanias EM-oppladning har vært langt ifra optimal. Nå har spanske myndigheter tatt en drastisk grep.

Oppladningen til EM har ikke bare dreid seg om fotball for spanjolene. Både Sergio Bosquets og Diego Llorente har testet positivt for koronaviruset i forkant av åpningskampen.

Også motstander Sverige har blitt rammet av postive tester på flere spillere, deriblant Juventus-stjerneskuddet, Dejan Kulusevski.

Nå går spanjolene drastisk til verks for å stoppe nye smitteutbrudd.

Vaksinerer alle spillere

I samarbeid med det spanske militæret gjøres det nå drastiske grep. Alle spillerne skal vaksineres før møtet med Sverige, melder blant annet The Athletic.

– Hensikten med denne vaksinasjonen er å gjøre det enklere for Spania å spille EM med full sikkerhet, skriver det spanske fotballforbundet i en uttalelse på sine hjemmesider.

Foto: AP Photo/Manu Fernandez

Spanias landslagssjef hadde blandede følelser på pressekonferansen i forkant av åpningskampen.

– Presidenten håndterer saken med vaksiner og vi stoler på at han vil gjøre det rette. Hvis han og legene vurderer at dette er nødvendig vil vi gjøre det som er best for landslaget Jeg hadde ønsket at vi gjorde dette da troppen ble offentliggjort, men det var ikke mulig, sa Luis Enrique.

Landslagssjefen håper at troppen kommer seg raskt på beina uten bivirkninger som følge av vaksinen.

– Jeg vill blitt ganske oppgitt hvis jeg ikke kunne velge en spiller på grunn av bivirkninger, utdypet landslagssjefen.

Reservalandslag i trening

I tillegg jobbes det også med en kriseløsning dersom smitten skulle spre seg i troppen. Utenfor den opprinnelige leiren forbereder nå et reserverlag seg på det verst tenkelige utfallet. 17 spillere trener nå i en egen «boble».

I denne troppen finner man blant annet Leeds-spissen Rodrigo Moreno og Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga, i tillegg til 11 spillere fra U21-landslaget.