Spansk klubb får millionbeløp for å tape for Real Madrid

Den spanske storklubben Real Madrid er ett poeng unna å bli seriemestere og lagets neste motstander har mye å tjene på at hovedstadsklubben vinner ligaen.

Onsdag vant Real Madrid den viktige hengekampen mot Celta Vigo 4-1 og har dermed et forsprang på tre poeng ned til Barcelona foran siste serierunde. Det betyr at Zinedine Zidane kun trenger å ta ett poeng bort mot Malaga søndag.

Malaga ligger plassert på 11.-plass og med tap kan de i verste fall ende på 13.-plass i La Liga. På grunn av en klausul i Madrid-spilleren Iscos kontrakt blir det derfor spekulert i om Malaga ikke vil gå for å vinne.

I forbindelse med Iscos overgang i 2013 fikk nemlig Malaga med i overgangsavtalen at klubben skal få rundt ti millioner kroner for hver tittel Real Madrid tar – helt til de har tatt ti titler med midtbanespilleren i klubben. Det vil altså si at klubben tjener rundt 10 millioner kroner på Real Madrid-poeng søndag.

Situasjonen blir ikke bedre av at tittelutfordrer Barcelona i vår anmeldte Malaga til Det spanske fotballforbundet etter at klubbeieren kom med en svært kontroversiell uttalelse på Twitter.

– Det menneskelige avfallet i Catalonia kommer aldri til å vinne La Liga, skrev Malagas eier, Sheikh Abdullah Al-Thani.