Ståle Solbakken vekker oppsikt etter det skuffende resultatet – spillernes ærlige ord om tilliten til treneren: «Har dessverre…»

Det ble en tøff landslagssamling for Norge denne gang.

Det startet allerede før en eneste ball hadde blitt sparket, da den sjokkerende beskjeden om at Benfica-stjernen Fredrik Aursnes ga seg som landslagsspiller.

Resultatene var heller ikke noe å juble for.

1-2-tapet mot Tsjekkia var en stor skuffelse.

Norge var revansjesugne etter tapet.

Det startet bra mot Slovakia, med en frisk Oscar Bobb som skapte sjanse på sjanse.

Etter 18. minutter fikk Norge endelig hull på byllen, da Alexander Sørloth kunne enkelt sette inn en retur etter en corner.

Martin Ødegaard hadde også et skudd i tverrliggeren i første omgangen.

Like før pause satte Sørloth ballen i mål igjen, men scoringen ble annullert etter at dommeren mente at spissen dyttet i motstanderens rygg.

I andre omgang fortsatte Norge trykket, og rundt ti minutter etter pause ble Mohamed Elyounoussi felt i boksen.

Erling Braut Haaland tok straffen, men Fulham-keeper Marek Rodák vartet opp med en mesterlig redning.

Etter at stjernene Haaland, Ødegaard og Sørloth hadde blitt byttet ut, skjedde det igjen.

Norge slapp inn mot slutten av kampen, etter at Ondrej Duda banket inn utlikningen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Norges landslagssjef Ståle Solbakken og Martin Ødegaard under privatlandskampen i fotball mellom Norge og Slovakia på Ullevaal Stadion. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Spilte dem av banen

Ståle Solbakken har måttet tåle mye kritikk etter de skuffende resultatene mot Tsjekkia og Slovakia.

Etter at Norge mislyktes med å kvalifisere seg til sommeren EM, har presset økt på Solbakken foran den neste kvalifiseringen, til VM i 2026.

Norge var fullt på høyde med de allerede EM-kvalifiserte lagene Tsjekkia og Slovakia, men resultatene sier noe annet.

– Vi spiller dem av banen i store perioder mot to EM-klare lag og det er bra. Vi må sørge å få noe ut av alt det bra vi gjør. I dag skal det være 2-0, kanskje 3-0 til pause, og enda mer i andre omgang. Det er mye bra, men vi må bli enda skarpere i begge boksene, sa Martin Ødegaard til pressen etter kampen.

Dette sier spillerne om Solbakken

Det har vært spekulasjoner rundt fremtiden til Ståle Solbakken, og om han er rett mann til å ta dette landslaget til et internasjonalt mesterskap.

Bodø/Glimt-spilleren Patrick Berg kom inn for Ødegaard i på slutten av kampen. Han er ikke i tvil om at de står bak treneren.

– Jeg kan si for min del at jeg har veldig troen på Ståle og det vi holder på med. Fra dag én har det vært en god utvikling spillemessig, så har dessverre ikke vi klart å dra det inn resultatmessig. Spillemessig har vi tatt enorme steg. Vi har en veldig god og fin spillergruppe, som jeg er helt overbevist om at kan nå veldig langt. Jeg har veldig troen, sier Berg til Sportsbibelen.

«Moi» Elyounoussi spilte i Aursnes sin posisjon mot Slovakia.

Han mener det var gode muligheter til å vinne.

– Vi skulle gjerne ha vunnet kampen selvfølgelig. Vi er gode frem til det siste kvarteret. Slovakia begynner å ta mer og mer initiativ, og det er da vi må drepe kampen. Det kunne blitt gjort lenge før, ved å score på i alle fall ett av de 11-12 sjansene vi skaper, sier han til Sportsbibelen.

FC København-spilleren står også bak ryggen til Solbakken.

– Vi er absolutt bak ham. Vi har fortsatt stor tro på det vi driver med. Det handler om å videreutvikle oss som lag hele veien. Der har vi noe å jobbe med. Vi spiller også for hverandre, så der må vi alle ta ansvar for at dette skal bli bedre.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Landslagssjef Ståle Solbakken under pressekonferansen om herrelandslagets samling i juni på Ullevaal stadion. Foto: Annika Byrde / NTB

Haaland bommet på straffe

Et annet samtaleemne er Erling Braut Haaland.

Superspissen til Manchester City nærmer seg scoringsrekorden til Jørgen Juve på 33 mål for Norge, men gikk målløs gjennom denne samlingen.

Han brant også et straffespark i gårsdagens kamp mot Slovakia.

– Det er sånt som skjer. Det er en del av fotball. Vi hadde andre sjanser til å score og drepe kampen tidligere. Kombinasjonsspillet vårt, med tanke på banen, så bra ut i første omgangen. Vi kommer til mange sjanser. Det handler om å sette inn kniven og være litt mer kyniske når vi først leder 1-0 og det er et kvarter igjen, sier «Moi» til Sportsbibelen.

Lagkamerat Berg støtter også Haaland etter missen.

– Det er sånt som skjer i fotball. Det er ikke noe å dvele på. Vi kjører på videre. Det er ingen som skal få noe skyld. Det lever vi fint med, og vet at det er sånt som kan skje, sier midtbanespilleren til Sportsbibelen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Hyller Oscar Bobb

Vi har en annen Manchester City-spiller på landslaget også, nemlig kantspilleren Oscar Bobb.

Han scoret sitt andre mål for Norge mot Tsjekkia, og imponerte i første omgangen mot Slovakia.

Han kombinerte fint ved flere anledninger med Ødegaard og høyreback Ryerson.

Lagkameratene hyller Bobb.

– En veldig, veldig god fotballspiller. Han har vist i City at han kan levere på det aller høyeste nivået i europeisk klubbfotball. Han har tatt det med seg inn på landslaget, mot Tsjekkia og nå mot Slovakia. Det er fantastisk. Han er spiller som Norge kommer til å få masse glede av fremover, sier Berg.

Elyounoussi var selv sett på som et supertalent da han slo gjennom i Molde, og imponerte som ung i sveitsiske Basel.

Han lar seg imponere av Man City-spilleren.

– Han er veldig frisk. Du ser at han har gode én-mot-én-ferdigheter, har et lavt tyngdepunkt og er vanskelig å få tak på med det drivet. Han har hatt en veldig god samling. Vi får håpe at han får til den utviklingen, sier «Moi» til Sportsbibelen.

Oscar Bobb feirer sin første landslagsscoring under privatlandskampen i fotball mellom Norge og Færøyene på Ullevaal stadion. Foto: Lise Åserud / NTB

Her kan du se en video av Erling Haalands straffebom:

Synes du Ståle Solbakken bør få fortsette jobben som landslagssjef?

Del dine tanker i kommentarfeltet vårt på Facebook, og del gjerne denne artikkelen videre med dine venner.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev