Ståle Solbakkens brutale erkjennelse – etter oppstyret rundt Martin Ødegaard og kjæresten Helene Spilling

Det nærmer seg en ny runde med landskamper for Ståle Solbakkens (55) menn.

Landslaget skal igjen spille nye EM-kvalifiseringskamper, hvor Kypros og Spania venter.

Kampen mot Kypros spilles på søndag, mens Spania-kampen spilles onsdag 15. oktober.

Forrige landslagsopphold ble en opptur for Norge.

Det ble en overbevisende 6-0-seier i vennskapskampen mot Jordan og en viktig 2-1-seier over Georgia.

Stjernene Martin Ødegaard (24) og Erling Braut Haaland (23) leverte da det gjaldt. Duoen har måttet tåle kritikk for at de ikke har stått like sterkt frem på landslaget, som de gjør for klubblaget tidligere.

En annen nypolert diamant fikk vise seg frem for det norske publikum, nemlig Antonio Nusa (18).

Unggutten showet på venstrekanten, og debuterte med scoring mot Jordan. Han bidro sterke med to målgivende pasninger mot Georgia også.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Erling Braut Haaland feirer 1-0-målet under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Georgia på Ullevaal stadion. Foto: Lise Åserud / NTB

Ståle Solbakkens ord om kaptein Ødegaard

Martin Ødegaard ser ut til å ha fått ut det store potensiale alle så i ham da han som 15-åring debuterte i Eliteserien for Strømsgodset.

Ødegaard er kaptein for både landslaget og Arsenal, og nylig skrev han under på en ny kontrakt med storklubben.

Dette året har vært travelt for Ødegaard. Det var lenge mange rykter og spekulasjoner som verset rundt romansen han hadde med «Skal vi danse»-profilen Helene Spilling.

I sommer ble det bekreftet at de var et par, og begge har vært tydelige på at medieoppstyret har vært voldsomt.

Landslagstrener Solbakken tar Ødegaard under vingen, og forteller at 24-åringen har bare blitt en bedre og bedre kaptein.

På spørsmål om mediedekningen rundt Ødegaard og Spilling, svarer landslagssjefen at han ikke synes det har vært så mye styr.

Han er veldig rolig og avbalansert. Jeg har ikke snakket så mye med ham om det. Men jeg har ikke inntrykk av at det har vært noe styr. På meg virker det som om det er i vater, sier Solbakken til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Shutterstock

Ståle Solbakken om stjerneduoen

Landslagssjef Ståle Solbakken forteller at det blir vanskelig å unngå å bli konfrontert med kjærestespørsmålene.

Det har også forekommet romanserykter rundt superspissen Erling Braut Haaland.

Solbakken er tydelig på at både Haaland og Ødegaard er normale gutter, og behandles på samme måte som resten av troppen.

Men han innrømmer at det er spesielt å ha to verdensklassespillere i troppen, noe Norge ikke har vært bortskjemte med å ha de siste årene.

– Ja, det er jo det. Men vi har vært litt uheldige med Erling, i alle fall den tida jeg har vært her. I den første kvaliken (til Qatar-VM) spilte han halvparten av kampene. To av dem var i tillegg mot Gibraltar, som vi nok hadde slått uavhengig av ham.

Ståle Solbakken håper imidlertid at trenden skal endre seg for Haaland.

– Så var han med på alle kampene i Nations League. Vi ble nummer to i en gruppe der vi var seedet som nummer tre (bak Sverige og Serbia). Det hadde holdt hvis det var en kvalik. Erling hadde en skade i fjor, den fikk han før kampene mot Spania og Georgia i mars. Vi har vært litt uheldige med timingen på det. Men han har levert sterkt nå han har vært her.

Foto: Shutterstock

Del gjerne denne artikkelen videre med dine venner.