Storklubbens elleville kontraktsforslag til Haaland – kan bli best betalt i Premier League

Det kan bli en saftig lønnsøkning på Erling Braut Haaland hvis han velger denne klubben.

Overgangssagaen rundt Erling Braut Haaland ser ut til å gå mot slutten. At det blir et klubbskifte virker mer og mer sannsynlig. For øyeblikket ser det ut til å stå mellom Real Madrid og Manchester City. Barcelona skal være interessert, mem jobber også med andre alternativer.

Engelske medier melder nå at én av dem har begynt å diskutere personlige betingelser med Haaland-leiren.

ANNONSE: Betsafe gir nå ALLE nye spillere som setter inn 200 kr eller mer et gratisspill verdt 250 kr – helt til du vinner! Gratisspillet kan brukes på hvilken sport du vil, og hvis du ikke vinner får du et nytt gratisspill neste uke!

Vil gjøre Haaland til Premier Leagues best betalte spiller

Det er liten tvil om at nordmannen kan forvente seg en solid lønnsøkning ved et eventuelt klubbskifte.

Ifølge Daily Mail er Haaland og co. i ferd med å diskutere personlige betingelser med Manchester-klubben. I forslaget som ligger på bordet skal det ligge en ukelønn på hele 500 000 pund.

Det vil i så fall gjøre han til ligaens best betalte spiller – foran både Kevin de Bruyne og Cristiano Ronaldo. Deres ukelønn rapporteres å ligge på omlag 385 000 pund.

Foto: AP Photo/Rui Vieira

En av grunnene til det elleville lønnstilbudet er at spissens utkjøpsklausul «bare» skal være rundt 64 millioner pund. Relativt beskjedent sammenlignet med for eksempel Jadon Sancho, som gikk til Manchester United, fra nettopp Dortmund for rundt 85 millioner pund, ifølge Transfermarkt.

Vil ha denne detaljen med i kontrakten

Lønn er ikke det eneste som diskuteres ved forhandlingsbordet skal vi tro avisen. Agent Mino Raiola skal også insistere på at en utkjøpsklausul skal inkluderes.

Mino Raiola
Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE

I Spania er dette vanlig praksis, men sjeldnere i England. Haaland har hatt slike klausuler i både Red Bull Salzburg og Dortmund, noe som har gjort mulighetene for klubbskifter lettere.

Det kan også betyr mer penger i lommen på agent, Mino Raiola, som også ved et klubbskifte til sommeren vil innkassere en god del på overgangen.

ANNONSE: Betsafe gir nå ALLE nye spillere som setter inn 200 kr eller mer et gratisspill verdt 250 kr – helt til du vinner! Gratisspillet kan brukes på hvilken sport du vil, og hvis du ikke vinner får du et nytt gratisspill neste uke!