Stortalentet ble verdenskjent gjennom PC-spill – hadde ingen anelse om det selv

Den tidligere fotballspilleren Maxim Tsigalko ble verdenskjent fordi han var en svingod spiller på PC-spillet Championship Manager. Berømmelsen tok det lang tid før han fikk vite om.

Tsigalko på CM, eller Tsyhalka, som han egentlig heter, var en spiller mange trodde var et stortalent. Den nåværende 33-åringen ble nemlig ekstremt god på spillet CM, og alle måtte bare kjøpe hviterusseren på utgaven til 01/02-sesongen.

Dessverre gikk det ikke slik for Tsyhalka i virkeligheten. Den tidligere spissen spilte en god del sesonger i toppklubben Dianmo Minsk i hjemlandet, men kom seg aldri videre til noen større klubb og la opp i 2009. Han fikk to landskamper for Hviterussland før han la skoene på hylla.

Likevel er Tsigalko blitt en kulthelt i fotballverden. Fotballfans verden over spiller nemlig det populære spillet, som etterhvert byttet navn til Football Manager, år etter år. Mange talenter på spillet slår til i virkeligheten, noe Luka Modric for eksempel er et godt eksempel på. Tsigalko ble derimot ikke en av dem.

Det betyr ikke at angriperen er glemt. De aller fleste rutinerte CM-spillere husker hviterussen, og det er nok mulig å kalle han verdenskjent. Selv hadde han ingen anelse om hvor populær han var.

– Hva skal jeg si? Jeg visste ikke en gang om det. Det var noen venner av meg som fortalte det for noen år siden. Så da sjekket jeg det opp, leste litt på nettet og i aviser. Jeg syntes selv at det var spennende hvordan det gikk seg til. Jeg spilte jo fotball profesjonelt, men et så høyt nivå som på spillet nådde jeg aldri. Nå har jeg avsluttet karrieren min, men at jeg har så høy rating på spillet er spennende, sier Tsigalko, eller Tsyhalka, til Aftonbladet.