Svensken hånes i England – en av de verste noensinne i Premier League: – De ler fortsatt

Det er listen ingen vil havne på.
Den engelske avisen Daily Mail har listet opp Premier Leagues 100 beste angripere.
Og der finnes et svensk navn.

La oss innrømme det: Våre svenske naboer har fått det til på balløya, med suksesser som Glenn Hysén, Fredrik Ljungberg og Zlatan Ibrahimovic. Noen av dem har imidlertid fått floppstempelet.

Daily Mail lister nå opp Premier League-historiens 100 verste spisser. På 61. plass finner vi svenske Andreas Andersson.

Spissen slo gjennom da IFK Göteborg spilte i Champions League på 90-tallet. Den italienske storklubben AC Milan likte det de så og kjøpte svensken. Kort tid senere havnet han i Newcastle, der meningen var at han skulle erstatte Tino Asprilla.

De ble bare to mål på 18 kamper i England for Andersson. Han ble stemplet som flopp, før han tok turen tilbake til Sverige etter bare én sesong. Mer skulle ikke til før han havnet på Daily Mails liste.

«På tross av et mislykket opphold i AC Milan, bestemte Newcastle seg for at Anderssons målstatistikk fra Göteborg var verdt risken. Men svensken hadde egentlig aldri sjansen siden Alan Shearer sto i veien,» skriver avisen.

Ikke akkurat morsom lesning for svensken som fikk 43 landskamper i gult og blått.

– Det var et fryktelig kjøp av klubben. Newcastles fans ler når de hører navnet hans i dag, har den engelske kommentatoren, Martin Lipton, tidligere sagt ifølge SportExpressen.

LES MER: Nå åpner forsvarskjempen for overgangen Liverpool-fansen lengter etter

Lik Sportsbibelen om du også elsker sport!