Tallene avslører: Derfor kan ikke Rosenborg tape cupfinalen

Rosenborg har allerede sikret seg sitt fjerde strake seriemesterskap. Søndag kan de suverene trønderne også sikre «The Double», ved å vinne sitt tredje cupgull på fire år.

De hvitkledde fra Trondheim er favoritter til å sikre kongepokalen før møtet med et Strømsgodset-lag som slet i bunnen av Eliteserien hele sesongen.

ANNONSE: Spill på Rosenborg-seier til hele 10 i odds!

Rosenborg har ikke sprudlet etter Rini Coolens ankomst, men her hjemme i Norge har de i alle fall levert solide resultater. Og i cupfinalen er det kun én ting som gjelder – resultatet!

Vunnet 11 av 20

I de siste oppgjørene mellom klubbene har Rosenborg hatt et solid overtak på Strømsgodset. De fire siste kampene har ALLE endt med Rosenborg-seier, og en samlet målforskjell på 10-4.

På de siste 20 kampene mellom lagene har Rosenborg vunnet 11, mens Drammens-klubben kun har vunnet 3 ganger.

Lys skadesituasjon

Rosenborg har store deler av sesongen slitt med å få det til å klaffe ordentlig offensivt. En av årsakene til det er skadesituasjonen. Skadelisten har i perioder vært lang som et vondt år, og seriemesterne har i store deler av sesongen manglet viktige brikker i laget. Men nå ser det mye lysere ut. Både Samuel Adegbenro og Pål André Helland er blant dem som har slitt, men nå er begge de offensive stjernene friske. Sistnevnte ble også hvilt i Europa League-møtet med Celtic torsdag.

Det er dårlige nyheter for Strømsgodset, som slapp inn 48 mål i Eliteserien denne sesongen, nøyaktig dobbelt så mange som Rosenborg.

ANNONSE: Få 10 ganger pengene tilbake hvis Rosenborg slår Godset – vinn inntil 1000 kr.

Fordel av gress

Nok et punkt som taler til Rosenborgs fordel er gressbanen på Ullevaal Stadion. Hjemme på Lerkendal-gresset tapte Rosenborg kun én seriekamp i 2018. Ser vi på Strømsgodset derimot, er tallene dystre. Drammens-laget vant kun to bortekamper i serien, og INGEN av dem på naturgress. Fasit på gressbane i Eliteserien ble 0-2-4, som viser at Godset trives best på kunstgress.

ANNONSE: Vinn 1000 kr på RBK-triumf. Her får du 10 i odds på at trønderne slår Godset.

Det som dog må nevnes er at de tok en meget sterk borteseier på gress i Haugesund i cupens kvartfinale.

Likevel er det Rosenborg som er favoritter søndag, når de skal prøve å hente hjem sitt tredje cupgull på fire år.

Del artikkelen hvis du også tror Rosenborg vinner cupfinalen! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);