Tiden begynner å renne ut for Premier League-lagenes dødvekt

Flere uønskede spillere i Premier League sliter med å finne seg nye klubber, og tiden renner ut.

ANNONSE: Få et gratisspill på Premier League – helt til du vinner. Hent tilbudet via denne lenken!

Ettersom overgangsvinduet nærmer seg slutten blir fler og fler Premier League-klubber i det øverste sjiktet mer og mer rastløse. Og det med god grunn – for mange av lagene har dødvekt i sine rekker, og i viten om at tiden er i ferd med å løpe ut vedrørende nye kjøp, renner også tiden ut når det kommer til å hente inn pengene de trenger for å finansiere nye spillere.

Det kan bety kroken på døra for en rekke spillere som i lang tid har gjort seg bemerket i den engelske ligaen. Spørsmålet er om tiden strekker til.

Arsenal har brukt mye penger dette vinduet, blant annet for Ben White og Martin Ødegaard. Nå ser de etter muligheten for å bli kvitt både Willian og Hector Bellerin. Sistnevnte har gått fra å være et slags klubb-ikon til å være i ingenmannsland. En retur til Barcelona skal ifølge rapporter være mulig, selv om den spanske giganten stiller med rekord-svake finansielle muskler.

Atlético Madrid og Inter Milan skal angivelig også være interessert, men mye kan tyde på at det i så fall blir en sen overgang for høyrebacken. Willian, som kom til klubben for bare ett år siden er også ønsket vekk. Arsenal vil lytte til tilbud for kantspilleren, men om det kommer noen er et helt annet spørsmål.

ANNONSE: Få et gratisspill på Premier League – helt til du vinner. Hent tilbudet via denne lenken!

Også Chelsea ser på mulighetene for å bli kvitt noen av spillerne sine. Ross Barkley har aldri helt fått det til i Chelsea, og nå ryktes det at han skal være på vei vekk. Problemet er bare den at det er få klubber som er interesserte. Et utlån virker langt mer plausibelt den tid det er ennå en mulighet for at klubben og Barkley skiller lag for godt.

(AP Photo/Alastair Grant)

En annen spiller Chelsea ser ut til å ønske å få solgt unna er Kurt Zouma. Gitt at «The Blues» stadig er interessert i Sevillas Jules Kounde må Zouma trolig forberede seg på et klubbskifte innen august er omme.

Manchester United har i likhet med Arsenal brukt penger denne sommeren. Jesse Lingard har returnert fra et meget vellykket utlån i West Ham, og nå er spørsmålet om Ole Gunnar Solskjær er villig til å gi ham en sjanse eller om Lingard må pakkene sakene sine for godt.

Liverpool har derimot ikke brukt så altfor mye penger dette vinduet, men ser likevel på muligheten til å kvitte seg med dødvekt. Tyngst av dem alle er Loris Karius, som siden sine to grusomme tabber mot Real Madrid i Champions League-finalen i 2018 mer eller mindre ikke har vært å se. Etter utlån i henholdsvis Besiktas og Union Berlin er Liverpool nå desperate etter å selge ham.

Reuters/David W Cerny

Også Divock Origi og Xherdan Shaqiri skal være på vei ut. Lyon skal være interessert i sistnevnte, mens Origi skal være ryktet til både Wolves og Aston Villa. West Ham har også dukket opp som en mulig destinasjon for belgieren, og Liverpool har innsett at en redusert pris kanskje er det som må til for at 26-åringen skal bli solgt.

ANNONSE: Få et gratisspill på Premier League – helt til du vinner. Hent tilbudet via denne lenken!

En annen kinkig situasjon foregår i den blå delen av Manchester. Bernardo Silva var på mange måter en åpenbaring for Pep Guardialo, og har lenge vært en tiltrodd mann i mannskapet. Men til tross for hans allsidighet og mange egenskaper har Silva på en eller annen måte befunnet seg i kulden på Etihad.

Nå som den britiske rekorden på 100 millioner er slått, og Jack Grealish har ankommet byen ser det ut til at det ikke finnes en vei tilbake for den lille portugiseren. Silva er ettertraktet, og det skal i realiteten ikke være et problem å få solgt ham, men situasjonen er mer intrikat enn som så.

Reuters/Lee Smith

Silva har nemlig fortalt Guardiola at han ønsker å forlate klubben dersom han ikke er garantert spilletid, men på grunn av kontraktforlengelsen han skrev under for bare ett år siden kan det bli vanskelig for partene å skille lag i et scenario der begge kommer godt ut av det.

Situasjonen kan imidlertid bli ganske interessant. City er ivrig etter å minske troppen sin, samt styrke finansene slik at de enda en gang kan forsøke seg på Harry Kane. Silva har angivelig blitt tilbudt Spurs som en del av en avtale, men Silva har selv uttrykt liten vilje for å dra til Nord -London.

Og hva med James Rodriguez?

ANNONSE: Få et gratisspill på Premier League – helt til du vinner. Hent tilbudet via denne lenken!