TV-eksperten fullroser Lagerbäck: – En trener de er villige til å dø for

TV 2s ekspert Jesper Mathisen hyller jobben Lars Lagerbäck har gjort som norsk landslagstrener så langt.

Etter en tøff start i den norske sjefsstolen, med blant annet 0-6 i bagasjen mot Tyskland, har Lars Lagerbäck virkelig fått sving på Norge. Laget står med fire strake seiere før torsdagens Nations League-åpning mot Kypros.

De fire seirene mot Panama, Island, Albania og Australia har snudd stemningen rundt landslaget fullstendig i forhold til hvordan den var for bare et lite år siden. TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener at det norske folk bør være svært fornøyde med Lagerbäcks innsats så langt.

– Det er en hel gjeng med nye spennende fotballspillere som elsker å spille med flagget på brystet. Tidligere har det vært slik at det å komme på landslagssamling ikke var det store. Nå har de fått en trener de er villige til å dø for, sier Mathisen til TV 2.

Gruppeseier i Nations League vil bety EM-playoff dersom Norge ikke kommer seg til mesterskapet gjennom den ordinære kvalifiseringen. Kampen mot Kypros blir dermed den første landskampen under Lagerbäck som virkelig betyr noe. Mathisen mener at svenskens stempel på dette norske laget nå kommer til å være tydelig.

– Allerede nå mot Kypros på torsdag og Bulgaria på søndag vil vi kjenne igjen hvordan Norge vil fremstå. De vil komme til å være godt organisert, gjøre få feil på egen halvdel og veldig direkte i angrep. Det er dessuten veldig mange norske spillere som er i god form og spiller for sine klubblag. Det er det aller viktigste.

DEL artikkelen om du håper Norge kvalifiserer seg til EM i 2020!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);