United-legendens følelseladde tirade mot gamleklubben: – Den klubben i Europa som har underprestert mest

Klubblegenden sparte ikke på kruttet etter Champions League-exiten.

Etter 1-1 på bortebane mot Atletico Madrid hadde Manchester United et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Champions League. De røde djevlene skuffet derimot stort på eget gress og tapte til slutt kampen 0-1 etter scoring av brasilianske Renan Lodi.

Dermed er de røde djevlene ute av turneringen etter første utslagsrunde med 2-1 sammenlagt. Med exiten forsvant også den siste muligheten for å hente hjem et trofé denne sesongen.

ANNONSE: Betsafe gir nå ALLE nye spillere som setter inn 200 kr eller mer et gratisspill verdt 250 kr – helt til du vinner! Gratisspillet kan brukes på hvilken sport du vil, og hvis du ikke vinner får du et nytt gratisspill neste uke!

Klubblegendens tirade mot klubben: – Falt helt sammen

Klubblegenden Gary Neville var ikke nevneverdig imponert over Manchester United etter kampen. Den tidligere høyrebacken sparte ikke på kruttet under et intervju med TV2 etter kampen.

– Det er den klubben i Europa som har underprestert mest denne sesongen. De har brukt en formue. De hentet Ronaldo, ble nummer to i ligaen forrige sesong og kom til finalen i Europa League, men de har falt helt sammen, sa han til kanalen.

Den tidligere høyrebacken vet godt hva han snakker om. Som en del av Sir Alex Fergusons storhetstid fra 1992 til 2011, vant han Europas gjeveste klubbturnering to ganger.

Foto: AFP PHOTO/FILIPPO MONTEFORTE

Det er derimot ikke vikarmanager Ralf Rangnick som skal ha skylden for de svake resultatene mener Neville. Han peker lenger opp i hierarkiet og på strukturelle forhold i klubben.

– Dette var den beste fotballklubben i England, kanskje i verden. Nå er klubber som Liverpool, Manchester City og Chelsea milevis foran. Manchester United er milevis bak overalt. Det må starte på nytt utenfor banen. Rekruttering, sportsdirektør, CEO, eierskapet. Det har vært dårlig på alle områder de siste ti årene, sier Neville og fortsetter:

– Det er derfor de ikke har vunne et trofé på fem år, og ikke vunnet et trofé av betydning på ti år. Det er stort problem, for de bruker milliarder av kroner. Hvis du går til butikken og bruker mye penger, forventer du å få med noen fine klær. Manchester United får ikke med seg noe, sa Neville.

Gary Neville er langt ifra den eneste som har vært kritiske til gamleklubben. Hardhausen Roy Keane refset klubben for de svake prestasjonene for kort tid tilbake.

Resten av sesongen for Manchester United blir en knalltøff kamp om å kvalifisere seg til neste sesongs Champions League. For øyeblikket er status femteplass, ett poeng bak den viktige fjerdeplassen. Hakk i hæl følger også Tottenham, West Ham og Wolverhampton.

ANNONSE: Betsafe gir nå ALLE nye spillere som setter inn 200 kr eller mer et gratisspill verdt 250 kr – helt til du vinner! Gratisspillet kan brukes på hvilken sport du vil, og hvis du ikke vinner får du et nytt gratisspill neste uke!