United-treneren skjelte ut King – nå hyller han den norske stjernen

Manchester United-trenerne  skjønte umiddelbart at Joshua King hadde noe spesielt.

Joshua King har det siste året tatt steget opp som en av våre største profiler på fotballbanen. Forrige sesong scoret han hele 16 mål for Bournemouth i Premier League.

Men Kings vei til suksess i en av verdens største ligaer har vært lang. Den startet på mange måter da han dro fra Vålerenga til Manchester United som 16-åring.

En av dem som trente King på United-akademiet var Paul McGuinness. Han jobbet i klubben fra 2005 til 2016 og forteller til TV 2 at United-trenerne tidlig så Kings store potensial. Nordmannen hadde både styrke, hurtighet og evne til å gå forbi motspillere.

Ungdommer og kanskje spesielt unge fotballspillere finner stadig på noen pek. En gang måtte McGuinnes virkelig skjelle ut King. Uniteds ungdomslag sto foran en viktig kamp mot Blackburn, men treneren mente King hadde tankene et annet sted – nemlig hos reservelaget, som ble trent av Ole Gunnar Solskjær.

– Jeg ga ham skikkelig kjeft. Han fikk beskjed om å konsentrere seg om den første kampen. Jeg kunne være litt streng med ham på den tida, men det var en del av lærdommen, sier McGuinness til TV 2. 

Til kanalen innrømmer King at gamletreneren lot han få høre det enkelte ganger. Nå er McGuineness kun full av lovord – og kommer med en oppsiktsvekkende påstand:

– 16 mål for Bournemouth tilsvarer kanskje 26 mål for en storklubb, som for eksempel Liverpool eller Manchester United. Han har en lys framtid nå hvis han fortsetter å jobbe hardt. Da får han sannsynligvis oppleve en stor overgang snart. Han er høy, sterk, kvikk og kan score mål. Hvis det fantes et ideal for hvordan en spiss skal være, så wow – det er sånn det ville vært. Folk tar ham på alvor nå, sier den tidligere United-treneren.

Lik Sportsbibelen om du også elsker fotball!