Utelatt fra Barça-troppen — mot sjokk-overgang til Arsenal

Barcelona-manager Ronald Koeman ser til Arsenal i håp om å bytte seg til én av deres to superspisser med avdankede Coutinho.

ANNONSE: Få et gratisspill på Premier League – helt til du vinner. Hent tilbudet via denne lenken!

Da Barcelona møtte Real Sociedad til dyst i den spanske serieåpningen i går kveld var Philippe Coutinho ingen sted å se i troppen. Brasilianeren gikk fra Liverpool til Barcelona i 2018 til en stiv pris, og har siden ikke prestert å leve opp til den svimlende prislappen. Nå skal han være på vei vekk fra klubben, og ifølge spanske rapporter skal Arsenal være interessert.

Men det finnes en hake … Ronald Koeman uttalte nylig at han ikke er fornøyd med spissrekken sin, og at han ønsker seg en spydspiss til. Med en drøyt gjeld hengende over skuldrene er nederlenderen følgelig interessert i en byttehandel, henholdsvis med enten Alaxandre Lacazette eller Pierre-Emerick Aubameyang for Philippe Coutinho.

Barcelona i tankene? Pierre-Emerick Aubameyang skal være aktuell for den katalanske klubben i en byttehandel med Philippe Coutinho.
Foto: REUTERS/Eddie Keogh

Barcelona, som ikke klarte å re-signere Lionel Messi grunnet finansielle problemer innad i klubben, har for tiden en massiv jobb foran seg. Midstopper-generalen Gerard Piqué gikk med på et lønnskutt slik at den katalanske klubben kunne registrere de nyervervede spillerne Memphis Depay og Sergio Agüero, og nå ser det ut til at klubbens eneste mulighet for å kvitte seg med Coutinho er gjennom en ren byttehandel.

Med Messi borte fra klubben er det nærliggende å tenke at Coutinho kan være mannen som skal fylle det voldsomme tomrommet den lille, men store argentineren etterlater seg. Spanske rapporter melder dog om at Coutinho er en del av «operasjon exit», og at tidens hans i klubben er ved veis ende.

Nå hevdes det at Blaugrana har tilbud Coutinho til Arsenal, i håp om at de kan få Pierre-Emerick Aubameyang motsatt vei. Dersom Arsenal ønsker å beholde sin kaptein, er Barcelonas andrevalg Alexandre Lacazette.

Er Coutinho mannen som kan få Arsenal tilbake på rett spor?

ANNONSE: Få et gratisspill på Premier League – helt til du vinner. Hent tilbudet via denne lenken!