Uventet sinne i Polen etter de sjokkerende bildene av stjernespilleren: «Det verste jeg vet!»

Bilder av en røykende Wojciech Szczesny spres på nettet.
Nå raser Polen – mot fotografen som har tatt bildene.
— Det verste jeg vet er paparazzier som lever for slike bilder, sier landslagstreneren.

Polen gikk på et uventet tap mot Slovakia, og så lenge ut til å være ute av turneringen etter at Spania gikk opp i ledelsen i helgen. Men så kom storscoreren Robert Lewandowski til unnsetning, og sikret Polen et ekstremt viktig poeng i kampen om avansement til åttendedelsfinale i EM.

Det venter mye spenning i forkant av kveldens to kamper i gruppe E. Skal Polen avansere er de nødt til å slå Sverige, som på sin side allerede er klare for videre EM-spill. Det blir også høydramatisk i kampen mellom Slovakia og Spania ettersom begge lagene fortsatt er med i kampen om en plass blant de 16 lagene som avanserer videre fra gruppespillet.

Men selv om spenningen er til å føle på foran kveldens EM-kamper, har fokuset vært rettet mot noe annet enn fotball, skal man se med polske øyne. Juventus-keeperen Wojciech Szczesny har nemlig blitt avbildet med en røyk i munnen, noe som har fått den polske leieren til å rase.

Poland’s goalkeeper Wojciech Szczesny warms up prior to the Euro 2020 soccer championship group E match between Spain and Poland at La Cartuja stadium in Seville, Spain, Saturday, June 19, 2021. (David Ramos/Pool via AP)

Sinnet er dog kanskje noe overraskende ikke rettet mot Wojciech Szczesny, men mot fotografen som har knipset bildene av keeperen. Paulo Sousa, landslagstreneren til Polen, ble spurt om det hele, og var tydelig opprørt da han svarte mediene.

— Det verste med bildene er paparazzien som har tatt dem. Vi må beskytte de unge spillerne våre, og hjelpe dem med å lære seg gode og positive ting. Bildene av Wojciech er ikke måten å gjøre dette på, freser han.

Han mener bildene som nå spres som en farsott på Twitter på ingen måte er bra for unge spillere å komme over.

— Det er mange fotballspillere som røyker, men de gjør det som regel aldri offentlig. Denne gangen ble Wojchiech snappet av en paparazzi, noe jeg mener er mye verre enn at en fotballspiller røyker. Han røyket ikke foran oss, men på sin egen fritid, sier den gamle portugisiske storspilleren.

Foto: Twitter

Wojciech Szczesny er en av Polens største stjerner, og har nylig gjort en god sesong med Juventus i Serie A. Foruten den stødige keeperen er nesten alt fokus rettet mot spissen Robert Lewandowski – som står for det meste av den offensive slagkraften på det polske landslaget.

Nå gjenstår det å se om røykingen til Wojciech Szczesny gir noen negative utslag i den viktige kampen mot Sverige i kveld.