Var linket til Manchester United– nå har stortalentet signert for Eliteserie-klubben

Det 15 år gamle stortalentet Odin Thiago Holm har vært ryktet til storklubber i Premier League, La Liga og Serie A. Nå har han signert for Vålerenga.

ANNONSE: Her kan du spille på alt av europeisk fotball. Alle nye kunder får opptil 1000 kroner i gratisspill!

Vålerenga opplyser på sine egne hjemmesider at de har signert stortalentet Odin Thiago Holm fra Ranheim. Unggutten er kaptein for det norske G15-landslaget og har imponert såpass at han har blitt linket til flere av de største klubbene i Europa.

Kobles til Manchester United

Selveste Manchester United har tidligere vært på banen meldte Nettavisen i fjor høst. Spillerens agent Tore Pedersen bekrefter interessen fra den engelske storklubben. Etter sesongen var det meningen at Holm skulle gjennomføre et treningsopphold hos de røde djevlene, som det aldri ble noe av.

– Han har ikke hatt tid til det. Det har vært skole, og det har ikke passet inn. Men det kan fortsatt være mulig med et treningsopphold i Manchester i fremtiden, selv om han har signert med Vålerenga, sier Pedersen til TV 2.

Klubber fra spanske La Liga og italienske Serie A har også fulgt utviklingen til nordmannen.

ANNONSE: Her kan du korte ned ventetiden til Eliteserien begynner. Spill på alt av fotball og få kanonodds. Alle nye spillere får i tillegg 1000 kroner i gratisspill!

TV2-ekspert slakter Rosenborg

TV2s fotballekspert Jesper Mathisen har selv fulgt med på Holm og har latt seg imponere over ferdighetene til den ferske Vålerenga-spilleren.

– Jeg så ham i en G15-landskamp i sommer mot Sverige. Da var han i en helt egen klasse. Han gjorde som han ville. Han styre spillet, var fotballklok, bra med ballen og jobbet begge veier. I den kampen var han den mest spennende på banen – for begge lag, forteller Mathisen til TV2.

Fotballeksperten retter en kritisk pekefinger til Rosenborg for å ikke ha signert talentet tidligere.

– Jeg tok høyde for at han var Rosenborgs eiendom, men gudene må vite hva de holder på med. Han er så god at det er merkelig at de ikke har plukket ham opp. Også er det bra av Vålerenga, sier han til kanalen.

Sportslig leder i Rosenborg Stig Inge Bjørnebye bekrefter likevel at RBK har jobbett med å signere spilleren.

– Vi har fulgt ham i flere år, hatt mye dialog og flere møter med foreldrene og gutten selv. De har valgt en annen retning enn å bli satset på i RBK, konstaterer Bjørnebye, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere, overfor TV 2.

Blir Vålerenga-spiller i sommer

Etter planen skal 15-åringen fullføre ungdomsskolen hjemme i Trondheim og lånes dermed ut til en klubb der før han slutter seg til Oslo-klubben i sommer. Det opplyser sportslig leder Jørgen Ingebrigsten til klubbens nettsider.

– Planen er at han kommer hit og slutter seg til A-troppen i sommer, sier Ingebrigtsen  og legger til:

– Odin har individuelle ferdigheter på et veldig høyt nivå. Han er blant annet en veldig god dribler, har et strålende tilslag og et veldig godt overblikk.

Unggutten trekker frem Ronny Deila som en viktig faktor for at valget falt på akkurat Vålerenga.

– Helheten ved klubben og det å få trene fast med A-laget var en viktig faktor, og så har jeg også veldig sansen for Ronny Deila. Det var han som slapp utpå Martin Ødegaard, og han viste i hele fjor at han satser på de unge. Det var noe som falt i god smak hos meg, sier han til klubbens nettside.

ANNONSE:Sjekk oddsen på alt av europeisk fotball. Her får alle nye spillere gratisspill for opptil 1000 kroner.

https://youtu.be/bNsq5aMVhJw

Hvilken klubb burde stortalentet valgt? Del din mening i kommentarfeltet. window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);