Wayne Rooney tydelig frustrert etter de to første EM-kampene: — De fortjente ikke å …

England er et lag som det ofte stilles høye forventinger til – i år kanskje mer enn noen gang før. Men etter to kamper har den engelske troppen på ingen måte imponert fansen. Nå reagerer Wayne Rooney på hetsen.

Mot Skottland ble de buet av banen etter å ha spilt 0-0. De vant riktignok 1-0 mot et svakt Kroatia-lag, og ligger på 2.plass bak dagens motstander, Tsjekkia. Men for fansen er ikke dette godt nok. Ei heller er det godt nok for den tidligere engelsk superspissen Wayne Rooney, som tross den svake opptredenen mot Skottland velger å forsvare spillergruppen i en spalte i The Times.

«Det som skjedde i kampen mot Skottland minner meg om tiden da jeg spilte for England, hvor vi ble regelrett hånet flere ganger enn én anledning».

Før EM ble sparket i gang var England en av de største forhåndsfavorittene til å ta den gjeve pokalen hjem – noe som heller ikke så altfor rart, da engelskmennene har et stjernespekket lag. I tillegg drar det engelske landslaget fordel av at et flertall av kampene spilles på hjemmebane.

England fikk den best tenkelige starten i deres EM-premiere. Gareth Southgates mannskap beseiret Kroatia hjemme på Wembley, og ledet gruppen sin i én dag før Tsjekkia slo Skottland 2-0 dagen etter.

Etter seieren mot Kroatia begynte optimistiske engelskmenn å synge klassikeren «Football´s coming home», noe de i og for seg har gjort i forkant av mesterskapet også. Men etter å ha sunget for full hals i et par dager, ble sang og god stemning byttet ut med buing da Gareth Southgates mannskap gikk på et heller pinlig uavgjort resultat mot lillebror Skottland fredag kveld.

England players leave the pitch after the Euro 2020 soccer championship group D match between England and Scotland, at Wembley stadium, in London, Friday, June 18, 2021. The match ended 0-0. (AP Photo/Matt Dunham, Pool) XTS247

På tribunen satt også Wayne Rooney som har scoret ydmyke 53 mål på 120 landskamper for England etter å ha representert nasjonen sin i 15 år. Etter kampen ble han sterkt påminnet om hvordan det er å bli buet på av sine egne fans.

«Jeg så på kampen sammen med mine to eldste gutter. Mens skottene ble igjen på banen for å motta applaus fra supporterne deres, så jeg de engelske guttene med hodet senket mens de gikk til garderoben mens de ble buet på» skriver Rooney i spalten.

«Det minner meg om tiden jeg selv spilte for England, hvor vi ble hånet flere ganger enn én anledning – og jeg kan si at det aldri hjalp noen av oss til å spille bedre. Det hjelper ikke laget i det hele tatt», fortsetter Rooney i spalten.

Nå håper Rooney at man får en litt annen tilnærming fra fansen dersom England klarer å nå langt i sommerens mesterskap.

«Jeg mener at England-supportere må stå bak landslagsspillerne våre. Gareth Southgate og spillerne hans fortjener ikke å bli buet på i kampen mot Skottland, for jeg vet med 100 prosent sikkerhet at de gir alt for at England skal gjøre det godt i mesterskapet. Disse spillerne er i tillegg unge, og jeg vet av egen erfaring hvor vanskelig det er».