Zlatan hylles etter Europaliga-finalen - på en ekstremt velfortjent måte - Sportsbibelen

Zlatan hylles etter Europaliga-finalen – på en ekstremt velfortjent måte

Zlatan Ibrahimovic kunne ikke spille Europaliga-finalen i Stockholm, men til tross for dette er han tatt ut på årets lag i turneringen.

20. april inntraff uhellet for Zlatan. I en avgjørende kamp i Europaliga-kvartfinalen mot Anderlecht landet svensken feil, da han skulle ta ned en ball og fikk en stygg kneskade.

Onsdag var Zlatan for første gang til stede på en stor fotballstadion siden skadesmellen, da hans United sikret seg Europaliga-tittelen på Friends Arena i Stockholm. Ajax ble slått 2-0 etter mål av Paul Pogba og Henrik Mkhitaryan.

Feiringen etterpå handlet derimot ikke mest om spillerne som vant kampen, men lagets skadde stjernespiss. Zlatan fikk ikke spille drømmefinalen på hjemmebane. Til tross for dette fokuserte kameramannen på svensken med et av stadionets største smil, da han hoppet rundt på banen på krykker etter sluttsignalet lød.

Ibrahimovic ble også hyllet etter cupsuksessen. Som en av åtte United-spillere ble han tatt ut på årets lag i turneringen. Svensken har denne sesongen stått for fem mål og fire assist, noe som altså holdt til å være en av turneringens beste. De øvrige United-spillerne på laget er: Ander Herrera, Mkhitaryan, Pogba, Daley Blind, Antonio Valencia, Sergio Romero og Eric Bailly.

Det er ikke noen store overraskelse at flere United-spillere er representert. Med i juryen, som fikk æren av å ta ut laget, var den legendariske United-manageren Sir Alex Ferguson, sammen med, kvintetten Cristian Chivu, Stefan Majewski, Mixu Paatelainen, Ioan Lupescu og Dejan Stankovic.

Uniteds manager, José Mourinho, var naturlig nok fornøyd etterpå. Derimot syntes han det var synd at hans svenske stjerneangriper måtte følge finalen fra sidelinja.

– Det er urettferdig det som skjedde med ham. For Zlatan er dette en fantastisk kveld i sitt hjemland på sin arena der statuen skal stå mot klubben han forlot Sverige for med sin nåværende klubb Manchester United. Han har hatt en fantastisk effekt på oss denne sesongen, og vi var virkelig lei oss for at han ikke spilte i dag, sier Mourinho till Expressen.