Gjert Ingebrigtsens ærlige ord om Jakob Ingebrigtsen – ordene om sønnen midt i OL: «Jeg kjenner på en enorm…»

Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås er klare for finalen på 5000 meter i sommer-OL i Paris.

OL-finalen på 1500 meter ble en stor skuffelse for Jakob Ingebrigtsen, som havnet utenfor pallen.

Ingebrigtsen var storfavoritt foran finalen, og det ble derfor sett på som en stor fiasko at Sandnes-løperen ikke sikret seg noen medalje.

Norge har i skrivende stund kun sikret seg én medalje i Paris, da Markus Rooth vant gull i tikamp.

Narve Gilje Nordås havnet på sjuendeplass på 1500 meter, og har sikret seg en finalebillett til 5000 meteren.

Det har vært mye oppstyr rundt jærbuen foran mesterskapet, men nå har han med seg Per Svela som støttespiller. Gjert Ingebrigtsen har ikke fått akkreditering til mesterskapet, men er med til Paris.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gjert Ingebrigtsen om de norske løperne

Narve Gilje Nordås» trener, Gjert Ingebrigtsen, har latt seg imponere av de norske løpestjernene i OL.

Han er stolt av at både Nordås og hans sønn klarte å kvalifisere seg til 5000 meter-finalen.

– Begge guttene er der de skal være, jeg er ekstremt godt fornøyd. Jeg er stolt på vegne av familien også, forteller treneren til Nettavisen.

Han har som kjent ikke treneransvaret for sønnen lenger, etter at de avsluttet samarbeidet for to år siden.

Gjert Ingebrigtsen har nå ansvaret for Narve Gilje Nordås, og han er storfornøyd med de norske løpernes innsats i OL.

– Det er oppsiktsvekkende, at to norske gutter tar seg til finalen på 5000 meter. Det er egentlig helt sykt. Det i seg selv er en stor prestasjon. Jeg kjenner på en enorm stolthet, sier han til Nettavisen.

OL-finalen på 5000 meter er på lørdag, og sendes på NRK.

Gjert og Tone Ingebrigtsen under VM i friidrett 2023 på National Athletics Center i Budapest, Ungarn. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Del gjerne denne artikkelen videre med dine venner.