JAKOB INGEBRIGTSEN VINNER OL-GULL PÅ 5000 METER – FRIIDRETTSSTJERNENS STORE REVANSJE

Det var høye forventninger til Jakob Ingebrigtsen og OL-finalen på 5000 meter i Paris.

Artikkelen oppdateres!

Jakob Ingebrigtsen var meget skuffet etter finalen på 1500 meter tidligere i mesterskapet, hvor han gikk glipp av medalje.

Medaljene har rent inn på tampen av mesterskapet, etter at Håndballjentene og vektløfteren Solfrid Koanda vant hver sine OL-gull i dag.

Jakob Ingebrigtsen var sett på som en av våre klareste medaljekandidater foran OL i Paris, og mange var svært overrasket da han kom på fjerdeplass på 1500 meteren.

Han har bydd på ordkriger og småfrekke gester i løpet av OL, og i kveld var det på tide å gjøre et nytt forsøk på å redde mesterskapet sitt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jakob Ingebrigtsen vant på 5000 meter

Jakob Ingebrigtsen var ingen gullfavoritt foran finalen på 5000 meter, men forventninger var allikevel skyhøye til Sandnes-løperen, som alltid.

Narve Gilje Nordås, som endte som nummer sju på 1500 meteren, stilte også til start på 5000 meter-finalen.

Under finalen på 1500 meter startet Jakob Ingebrigtsen altfor hardt, noe som førte til at han stivnet på oppløpet.

Han viste på 5000 meteren at han hadde lært leksen sin, og tok det mye roligere denne gangen, noe også Narve Gilje Nordås bestemte seg for å gjøre som la seg bakerst i feltet.

– Det er halvmaratonfart, sa NRK-kommentator Jann Post om farten.

Ingebrigtsen hadde en god posisjon da det var to runder igjen.