Jakob Ingebrigtsens hjerteskjærende erkjennelse etter OL-fiaskoen – ærlige ordene om Josh Kerr etter medaljemissen

Det var stilt skyhøye forventninger til Jakob Ingebrigtsen (23) foran OL-finalen på 1500 meter tirsdag.

Jakob Ingebrigtsen hadde lagt opp til show foran finalen, med både ordkrig og småfrekke gester tidligere i mesterskapet.

Rivaliseringen mot britiske Josh Kerr (26) er intens, og i opptrinnet til finalen hadde begge løperne begynt med psykologisk spill.

Men det gikk ikke som forventet da det var duket for stjerneduell i Paris.

Ingebrigtsen startet hardt ut, og var i front i store deler av løpet. Men han startet for hardt.

På oppløpet ble mannen fra Sandnes forbiløpt av ikke bare én, ikke bare to, men tre konkurrenter.

Amerikanske Cole Hocker tok gullet, med Kerr på en andreplass. Amerikaneren Yared Nuguse tok bronsemedaljen.

Ingebrigtsen kom dermed tomhendt fra sin første OL-finale i Paris, men det er nye sjanser på 5000 meter.

Narve Gilje Nordås endte på plass nummer syv i finalen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jakob Asserson Ingebrigtsen fortviler etter finale 1500m menn friidrett på Stade de France under sommer OL i Paris 2024. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Jakob Ingebrigtsens ord etter fiaskoen

Jakob Ingebrigtsen var en skuffet mann etter OL-finalen på 1500 meter.

Han fortalte at han bommet på taktikken, og startet altfor hardt.

Nå deler han sine helt ærlige ord på Instagram, hvor han tar opp rivalen Kerr.

Ingebrigtsen hadde uttalt at det var vanskelig å se på Kerr som en rival, ettersom han sjelden deltar i samme løp som nordmannen.

«Han dukket visst opp likevel…! Hocker og Nuguse også.»

«Teamet mitt sier alltid at «fordi du har en stor kjeft og er den som skal slå, har du alt å tape i konkurranser». I dag overlistet Cole Hocker, Yared Nuguse og Josh Kerr meg. De var «de beste gutta» da det virkelig gjaldt. Og jeg vil gratulere dem alle med en flott prestasjon!»

Videre skriver løpestjernen:

«Selvsagt er jeg skuffet! Løping er den ultimate sporten. Alle kan delta. Alle kan sette seg egne mål og nå dem. Alt du trenger er å møte opp. For ikke lenge siden trente jeg sammen med barn og gjennomsnittlige løpere på Sandnes stadion. I dag konkurrerte jeg sammen med en av mine landsmenn i en OL-finale på 1500 meter. For ti år siden hadde ingen i Norge trodd at dette var mulig. Inntil Henrik og Filip viste oss alle at det er det.»