Karsten Warholms uventede ord om Armand Duplantis – utrolige detaljen som alle gikk glipp av under «Mondos» verdensrekord

Den svenske stjernen Armand Duplantis tok ny verdensrekord i helgen.

Men nå skaper «Mondo» uventede overskrifter her i Norge.

Etter detaljen som alle gikk glipp av under verdensrekordhoppet.

Under sesongens aller første utendørskonkurranse slo Armand Duplantis til med en gang på beste måte. Den svenske verdensstjernen satte nok en verdensrekord, hans åttende i karrieren, med sitt utrolige hopp på 6,24 meter i Xiamen, Kina.

Duplantis sin suksess

Men nå avsløres en høyst uventet detalj som kan ha hjulpet stavhoppstjernen til rekordhøyden – og den skaper overskrifter i Norge. For NRK har oppdaget at «Mondo» imiterte et norsk suksesstriks.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Shutterstock

Siden 24-åringen vant innendørs VM-gull har det skjedd noe med Puma-skoene hans som alle har savnet helt. Det har nemlig dukket opp en klo under tærne og den er identisk med skoene som superstjernen Karsten Warholm brukte under VM 2022.

– Det var egentlig litt kult. Jeg trodde ingen hadde lagt merke til det, sier Warholms trener Leif Olav Alnes til NRK.

Uventet detalj

Duplantis bekrefter overfor statskanalen at det har vært «en gal vitenskapsmann» som har gjort noe med skoene. Det handler om Alnes, som har utviklet de nye skoene med klo sammen med Puma.

– Jeg burde nok ikke tilskrevet suksessen helt til den skoen, men det har nok ikke gjort ham dårligere. Jeg har aldri sett Mondo passere verdensrekorden så lett, så jeg tror ikke han kommer til å bytte sko nå, sier løpestjernen Warholm i en uttalelse.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: REUTERS/Denis Balibouse

Den suksessrike treneren Leif Olav Alnes forklarer nå hva kloa på skoen egentlig er til for og hvordan den forbedrer utøveren som bruker skoene.

– Det sørger for at du har lengre kontakt med bakken og hvor energien som er lagret i skoen presser deg når tyngdepunktet er så langt frem som mulig. Det fører til et mest mulig gunstig tidspunkt å skape fart på, sier han til NRK og forstår ikke hvorfor ingen har kopiert skoen ennå.

– Det kan du spørre de andre om, sier han med et smil.

Visste du dette om Armand Duplantis? Del artikkelen og si din mening!

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev