De norske kvinnene må innrømme faktumet: «Vi kan ikke si nei til det»

Håndball-EM er i gang for fullt og Norge har kommet seg gjennom sine fem første kamper i gruppespillet og hovedrunden med knallgode resultater.

Den 10. desember begynte hovedrunden, og Norges første kamp mot Nederland endte med en 32-25-seier til Norge. Lørdag forrige uke slo de Kroatia 36-25.

ANNONSE: Hvem tror du vinner Håndball EM i Danmark? Tippe en vinner for 250 kr eller mer og få et gratisspill på 50 kr for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Det betyr at Norge allerede har kvalifisert seg til semi-finalen i årets EM-mesterskap, som skal spilles fredag 18. desember. Norge leder gruppe 2 over Kroatia, som ligger 2 poeng bak dem.

De andre lagene i gruppen har ingen mulighet til å ta igjen Norge på poeng.

Norges neste kamp spilles mot Ungarn 15. desember – her kan du lese mer om kampprogrammet i EM.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Kampen om semi-finale-plassen er mye jevnere i gruppe 1 i hovedrunden. Der kjemper Russland, Frankrike og vertsnasjonen Danmark om avansement til semi-finalene.

ANNONSE: Tipp hvilket lag DU tror vinner Håndball EM og få et gratisspill på 50 kr på håndball for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Kan ikke benekte det alle sier

De norske håndballjentene er de eneste som har vunnet alle kampene sine i mesterskapet, og alle ekspertene er klare på at de har et favorittstempel.

Det norske laget har også en utrolig målstatistikk på 138-93, som gir de et positivt målsnitt på 11,25 per kamp.

Når Veronica Kristiansen og resten av det norske laget skal svare på spørsmål om favoritt-stempelet de har fått, er hun ærlig i sitt svar.

«Vi kan ikke si nei til det. Vi er gode og skal sette det som et mål for oss selv», sier Veronica Kristiansen (30) til VG.

ANNONSE: Tipp en vinner for 250 kr eller mer og få et gratisspill på håndball for hver kamp laget ditt vinner – hent tilbudet via denne lenken

Veronica Kristiansen i en tøff duell mot Spania, fra EM i 2018. Foto: Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP

Norges kaptein på landslaget, Stine Bredal Oftedal (29), er også klar over at hun og lagvenninnene er blant favorittene til å vinne EM.

Det er de sammen med Russland og Frankrike, som begge har 7 poeng i hovedrunden, i gruppe 1. Danmark følger like bak dem, med 6 poeng og har fortsatt mulighet til å avansere til semi-finalene.

«Det er vanskelig å si noe imot at vi er en av tre favoritter. Vi ser jo slik på det selv også. Det presset legger vi på oss. Vi har vunnet og tapt med det presset. Vi skal klare å leve med det», sier Bredal Oftedal til VG.

ANNONSE: Tipp hvilket lag DU tror vinner Håndball EM og få et gratisspill på 50 kr på håndball for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

ANNONSE: Hvem tror du vinner Håndball EM i Danmark? Tippe en vinner for 250 kr eller mer og få et gratisspill på 50 kr for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Nå gjenstår det å se om Norge klarer å vinne EM-mesterskapet! Forrige gang Norge vant gull i et mesterskap var i EM i 2016.