GRATULERER: Norge vant finalen i håndball-EM – se hva resultatet ble her

Norge vant finalen i Håndball-EM søndag over Frankrike, med en 22-20-seier.

Finalen ble en nervepirrende thriller for alle som satt og beit negler foran TV-skjermen, hvor Norge og Frankrike fulgte hverandre som skygger gjennom kampen.

Men det ble det norske laget som til slutt stakk av med seieren, med ett knepent mål.

Norge har dermed vunnet alle kampene sine gjennom hele mesterskapet.

ANNONSE: Tipp hvilket lag DU tror vinner Håndball EM og få et gratisspill på 50 kr på håndball for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Solberg holdt unne for Frankrike

Frankrike tok ledelsen tidlig i EM-finalen mot Thorir Hergeirssons utvalgte, men til pause stod det 14-10 til Norge, etter en fantastisk opphenting.

TV3 kommentator Daniel Høglund roste målvakt Silje Solberg opp i skyene, da hun reddet en rekke skudd fra de franske motstanderne.

«Vi har en fantastisk målvakt her i kveld», sa Høglund ekstatisk da dommeren blåser til pause.

Takket være Solberg gikk det franske laget hele 6 minutter i en periode uten å score mål.

ANNONSE: Tipp en vinner for 250 kr eller mer og få et gratisspill på håndball for hver kamp laget ditt vinner – hent tilbudet via denne lenken

Solberg like viktig i andre omgang

Etter pause sviktet de norske håndballjentene foran mål ved flere anledninger, og halvveis ut i omgangen hadde de kunne scoret tre mål på de første 15 minuttene.

Men Silje Solberg holdt Norge inne i kampen med nok en herlig omgang. Det ble en skikkelig thriller-finale hvor Norge og Frankrike fulgte hverandre til døra.

Men det var de norske jentene som kunne strekke armene i været til slutt, og fryde seg over sitt første EM-gull, siden 2016.

Surt for danskene

Danmark spilte bronsefinale mot Kroatia lørdag ettermiddag, men det som kunne blitt en etterlengtet medalje for vertsnasjonen, ble til en marerittkveld.

Kroatia senket danskene med fantastisk spill, og vant til slutt 25-19 over danskene som dermed endte på den bitre 4. plassen.

ANNONSE: Hvem tror du vinner Håndball EM i Danmark? Tippe en vinner for 250 kr eller mer og få et gratisspill på 50 kr for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Nå gratulerer vi de norske håndballjentene våre!