Håndball-ekspertene om situasjonen: «Rett og slett hatt griseflaks»

Håndball-EM er i gang for fullt og Norge har kommet seg gjennom sine tre første kamper i gruppespillet med herlige resultater.

10. desember begynner hovedrunden, og Norges første kamp er mot Nederland klokka 20.30. Kampen vises på TV3.

I Podcasten «kommentatorbua» snakker håndballveteranene Harald Bredeli og Bent Svele med Alexander Faye-Schjøll om norsk og internasjonal håndball.

ANNONSE: Tipp hvilket lag DU tror vinner Håndball EM og få et gratisspill på 50 kr på håndball for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

I den nyeste episoden, som ble utgitt 9. desember, snakker håndballekspertene ut om hvor heldige de mener arrangørene av mesterskapet og landslagene har vært, med tanke på Covid-19-situasjonen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

«Må jeg vel med hånden på hjertet si»

Harald Bredeli fikk spørsmålet om han synes alle involverte i mesterskapet har vært heldige, som ikke har opplevd flere smitteutbrudd, og han er klar i sitt svar.

ANNONSE: Hvem tror du vinner Håndball EM i Danmark? Tippe en vinner for 250 kr eller mer og få et gratisspill på 50 kr for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

«Ja, det må jeg vel med hånda på hjertet si. Samtidig så er det klart at Romania kom hit med en spiller som var smitta. Etter å ha ligget på rom med en spiller som de satt igjen hjemme. Så sendte de henne hit med hele laget og så testet de seg med negative tester», sier Harald Bredeli i podcasten, før han fortsetter:

«Så kom Serbia som da kom etter masse tull og rør med tester i eget land, hvor de slet med å få svar og så fikk de feil svar og så måtte de booke om fly og så dukket de opp dagen før de skulle spille åpningskamp. Og da var det også spillere som var smittet i det laget. At det ikke har blitt noe mer av dette (Covid-19-smitte) etterpå synes jeg er overraskende», sier Bredeli.

ANNONSE: Tipp en vinner for 250 kr eller mer og få et gratisspill på håndball for hver kamp laget ditt vinner – hent tilbudet via denne lenken

Marit Malm Frafjord stopper Romanias Cristina Neagu, under kampen mellom Romania og Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB

Svele enig: «Rett og slett hatt griseflaks»

Hans langvarige kollega Bent Svele er enig, og mener at det har vært «griseflaks» for arrangørene at det ikke har vært flere koronautbrudd.

«Det er griseflaks vil jeg si. Det har ikke vært noen meldinger om koronatiltak siden 3. desember. Da snakker vi en uke. Når de slipper inn to lag med smitte i troppen og unngår at det sprer seg, da tror jeg ikke du bare kan prate om bobler og protokoller og hvor flinke de er. Da har de rett og slett gamblet og hatt griseflaks. De har rett og slett vunnet i koronalotteriet», konkluderer Svele.

Nå får vi krysse fingrene for at det ikke blir flere smitteutbrudd.

ANNONSE: Tipp hvilket lag DU tror vinner Håndball EM og få et gratisspill på 50 kr på håndball for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Norges situasjon

Norge har vunnet sine tre første kamper i gruppespillet, med en 35-22-seier over Polen i åpningskampen, før de knuste Tyskland 42-23. I den siste kampen i gruppespillet slo de Romania 28-20.

Slik spiles hovedrunden:

Hovedrundekampene spilles 10. – 15. desember, og de to beste lagene i hver gruppe går til semifinale der nummer en møter nummer to i motsatt gruppe.

I tillegg spiller lagene som blir nummer tre i hver hovedrunde om 5./6. plassen.

10. desember

18.15 Montenegro – Russland
18.15 Kroatia – Romania
20.30 Norge – Nederland
20.30 Frankrike – Spania

11. desember

18.15 Russland – Frankrike
20.30 Danmark Sverige

12. desember

18.15 Ungarn – Tyskland
20.30 Kroatia – Norge

13. desember

18.15 Montenegro – Sverige
20.30 Danmark – Spania

14. desember

18.15 Nederland – Tyskland
20.30 Ungarn – Romania

15. desember

16.00 Montenegro – Spania
16.00 Nederland – Romania
18.15 Kroatia – Tyskland
18.15 Frankrike – Sverige
20.30 Ungarn – Norge
20.30 Danmark – Russland

Les mer: Håndball-EM 2020: TV-tider, kampprogram og resultater

Foto: Vidar Ruud / NTB

Hva synes du om ekspertenes kommentarer? Har arrangørene og landslagene vært heldige som ikke har opplevd mer smerte under mesterskapet?