Håndballeksperten kommer med advarsel før alvoret begynner

Håndball-EM er i gang for fullt og Norge har kommet seg gjennom sine fem første kamper i gruppespillet og hovedrunden med knallgode resultater.

De norske håndballkvinnene har vunnet alle sine fem første kamper med god margin og har allerede kvalifisert seg til semifinale, som spilles fredag 18. desember.

Men først venter den siste kampen i hovedrunden tirsdag kveld, mot Ungarn.

ANNONSE: Tipp hvilket lag DU tror vinner Håndball EM og få et gratisspill på 50 kr på håndball for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Marit Malm Frafjord stopper Romanias Cristina Neagu, under kampen mellom Romania og Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB

Norge har fem av fem seire i EM hittil med en positiv margin på over 11 mål per kamp.

Ekspertene er klare på at Norge har seilt frem som favoritter til å vinne mesterskapet, men TV 2s håndballekspert Bent Svele, gjør en ting klinkende klart til VG tirsdag.

Foto: Vidar Ruud / NTB

«Nivået er nok høyere på andre siden»

Han mener at Norge har gjort det svært godt så langt i mesterskapet, men også at resultatene nesten var som forventet. Svele advarer dog om at det møter tøffere motstand når Norge kommer til semifinalene, da motstanderne kan bli Russland, Frankrike, eller Danmark.

«Det er litt som vi kunne se for oss på forhånd. Men nivået er nok høyere på den andre siden av tablået – med Frankrike og Russland», sier TV 2s håndballekspert Bent Svele, til VG.

ANNONSE: Tipp en vinner for 250 kr eller mer og få et gratisspill på håndball for hver kamp laget ditt vinner – hent tilbudet via denne lenken

Det kan fort hende Thorir Hergeirsson må rope flere ganger når Norge skal spille semifinale fredag, da venter det tøffere motstand. Foto: Vidar Ruud / NTB

Russland, Frankrike og Danmark kjemper alle om avansement til semifinalene og det vil ikke bli klart hvem Norge møter før de tre landslagene har spilt ferdig kveldens kamper.

Semifinalene i håndball-EM spilles fredag 18. desember. Bronsefinalen og finalen avgjøres 20. desember.

Les mer: Håndball-EM 2020: TV-tider, kampprogram og resultater

ANNONSE: Tipp hvilket lag DU tror vinner Håndball EM og få et gratisspill på 50 kr på håndball for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Tror du Norge vinner Håndball-EM i år?