Håndballeksperten raser etter hendelse – mener laget burde kastes ut av håndball EM

Den tidligere norske landslagsmålvakten, Ole Erevik (39), har gitt sin klare mening om de russiske spillernes lek. Erevik mener håndballaget burde kastes ut av EM-mesterskapet, etter hendelse han omtaler som «sjokkerende.»

Mandag kommenterte Erevik, som er på plass i Danmark som TV3s håndballekspert, at Russlands landslag burde kastes ut av håndball-EM etter at landslagsspillerne ble fotografert på hotellet sitt, mens de sendte en spiseskje fra munn til munn mellom spillerne.

ANNONSE: Hvem tror du vinner Håndball EM i Danmark? Tippe en vinner for 250 kr eller mer og få et gratisspill på 50 kr for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

«Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er sjokkerende», sa Erevik under TV3s direktesending mandag, like før Norges kamp mot Romania, som endte med en 28-20-seier til Norge.

Ole Erevik er en av TV3s eksperter på plass i Danmark under EM. Foto: Vidar Ruud / NTB

Landslagstreneren fikk advarsel

Det russiske laget og landslagstrener Ambros Martín ble avbildet mandag, mens de utførte leken, som Erevik anser som hensynsløs under Covid-19-pandemien.

Bildet ble delt på Instagram mandag, men er nå fjernet fra kontoen.

Bildene fra «skjeleken» ble tatt dagen etter at den russiske landslagstreneren Ambros Martín brøt Covid-19-reglene lagt for de deltakende landene i mesterskapet.

TV-bilder viste søndag at Martín hadde kontakt med en person, etter å ha gått forbi avsperringene for å ha en samtale, noe som ble fanget opp på kamera. Martín kom seg unna med en advarsel fra det europeiske håndballforbundet.

ANNONSE: Tipp hvilket lag DU tror vinner Håndball EM og få et gratisspill på 50 kr på håndball for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Både TV 2s håndballekspert Harald Bredeli og TV3s kommentator Daniel Høglund gikk ut på det sosiale mediet Twitter etter hendelsen, og har uttrykt sin mening om den russiske trenerens brudd på reglementet.

Du kan se bilde den russiske trenerens brudd på krona-reglene i tweeten like under:

Erevik mener Russland burde kastes ut av EM

Ole Erevik uttalte tydelig at det russiske håndballaget, som forøvrig later til å være i kjempeform, burde kastes ut av EM etter skjeleken.

«Jeg beklager å måtte si det, men du kan ikke drive på med skjestafett med munn dagen etter du har stått i en sånn storm som de russiske jentene har. Hvis det går an å sende et lag hjem for dumheter, burde Russland vært sendt ut av mesterskapet. Men det tror jeg ikke det er hjemmel for dessverre», sa Erevik mandag, skriver VG.

Russlands pressekontakt, Dmitrij Khristitsj, har besvart VGs spørsmål om skjeleken, og gjør det klart at han synes det er utrolig å høre slike påstander. Han mener alt teamet gjorde var i samsvar med alle regler og forskrifter som har blitt tatt under mesterskapet.

ANNONSE: Tipp hvilket lag DU tror vinner Håndball EM og få et gratisspill på 50 kr på håndball for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Les mer: Håndball-EM 2020: TV-tider, kampprogram og resultater

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP

Hva synes du om det russiske teamets lek?