Katrine Lunde tilbake i EM-troppen – etter den triste beskjeden om hennes ufødte barn

Håndball-EM er like rundt hjørnet og kastes i gang torsdag 3. desember.

Norges EM-tropp var i utgangspunktet bestemt og en av de norske stjernene som meldte forfall like før troppen ble tatt ut, var Katrine Lunde (40).

Den norske målvakten gav beskjed om at hun ikke kunne delta i mesterskapet fordi hun og Nikola Trajkovic ventet et barn sammen.

Det medførte at Silje Solberg (Györ) og Emily Stang Sando (Bietigheim) ble tatt ut som målvakter til mesterskapet.

Foto: Lise Åserud / NTB

Mistet sitt ufødte barn

Men over helgen kom Norges Håndballforbund med en pressemelding om at Silje Solberg har testet positivt for Covid-19 og må stå over EM. Samtidig ble det meldt at Katrine Lunde kommer til å erstatte henne, etter at hun og partneren mottok en trist nyhet for en stund tilbake.

De har mistet sitt ufødte barn – en nyhet som kom fram i en pressemelding fra Norges Håndballforbund.

«Vi er lei oss for at vi mistet det ufødte barnet vårt, og hadde virkelig sett fram til å bli en større familie. Dessverre gikk det ikke denne gangen. Jeg har trent bra etter at dette skjedde, og har stilt meg til disposisjon for EM-troppen. Planen er at jeg reiser til Danmark og slutter meg til laget når jeg har gjennomført det nødvendige testregimet. Jeg gleder meg virkelig til å være sammen med lagvenninnene i EM og i førjulstiden», sa Katrine Lunde i lørdagens pressemelding fra Norges Håndballforbund.

 Foto: Vidar Ruud / NTB

Thorir Hergeirsson støtter Lunde

Lunde vil forenes med den norske EM-troppen så snart hun har gjennomført alle Covid-19-testene.

Lunde har gitt beskjed om at hun ikke ønsker å gi ytterligere kommentarer om at hun mistet sitt ufødte barn på dette tidspunktet og under EM.

«Vi synes alle det er trist at Katrine og Nikola mistet barnet sitt, og gir dem vår støtte i denne situasjonen. Katrine har trent bra hjemme i Kristiansand, og får ytterligere en uke med god trening sammen med reservene/rekruttlandslaget kommende uke», sa landslagssjef Thorir Hergeirsson under pressemeldingen lørdag.

Les også: Håndball-EM 2020: TV-tider, kampprogram og resultater

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Katrine Lunde (40) er en av Norges beste håndball-keepere gjennom tidene – og har vært en stor bidragsyter i 20 år for det norske kvinnelandslaget.

Lunde har allerede fått en datter, Atina (5), som hun har sammen med den serbiske fotballtreneren Nikola Trajkovic.

Vi støtter deg Katrine Lunde ❤️