Nora Mørks ord om det vanskelige på sosiale medier: «Det er veldig synd»

Det koker rundt de norske håndballkvinnene for øyeblikket, da de virkelig har seilt opp som storfavoritter til å vinne årets Håndball-EM.

Med fem av fem seire og flere maktdemonstrasjoner i gruppespillet og hovedrunden har interessen fra det norske folk blitt større og større.

Interessen rundt Norges landslag øker også på sosiale medier, hvor det når har oppstått flere vanskelige og ukomfortable situasjoner.

ANNONSE: Tipp hvilket lag DU tror vinner Håndball EM og få et gratisspill på 50 kr på håndball for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Mandag kveld rapporterte VG at det er laget en rekke falske kontoer på sosiale medier, som utgir seg for å være det norske håndball-landslagets offisielle Instagram-konto.

Les mer: Håndball-EM 2020: TV-tider, kampprogram og resultater

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

De falske kontoene har forsøkt å få betalingsinformasjon fra sine nye følgere under mesterskapet og om man blir lurt anbefaler Lars Hojem Kvam i Norges Håndballforbund om å politianmelde hendelsen.

Nora Mørk er klar på at det er en veldig kinkig situasjon for alle som er på sosiale medier, og synes det er irriterende at noen mennesker prøver å dra nytte av dette under Håndball-EM.

«De som er interesserte bør følge våre offisielle kontoer. Det er vanskelig å gjøre noe med at noen utgir seg for noe de ikke er. Men det er ingen tvil om at det er irriterende. Det er veldig synd om noen blir svindlet», sier Nora Mørk til VG, om den vanskelige situasjonen.

Om du vil følge Norges offisielle Håndball-konto på Instagram, kan du finne den her! Det er en felles konto for kvinne- og herrelandslaget.

ANNONSE: Tipp en vinner for 250 kr eller mer og få et gratisspill på håndball for hver kamp laget ditt vinner – hent tilbudet via denne lenken

Nora Mørk har vært mye plaget av skader i løpet av karrieren. Men nå er hun tilbake og klar for å kjempe om EM-gull i desember. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

I håndball-EM har de norske håndballkvinnene imponert på banen og er allerede kvalifisert til semifinale. Om Norge vinner tirsdagens kamp mot Ungarn vil de møte laget som havner på 2. plass i Gruppe 1 i hovedrunden.

Russland, Frankrike og Danmark kjemper alle om avansement til semifinalene og det vil ikke bli klart hvem Norge møter før de tre landslagene har spilt ferdig kveldens kamper.

ANNONSE: Tipp hvilket lag DU tror vinner Håndball EM og få et gratisspill på 50 kr på håndball for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Foto: Vidar Ruud / NTB

Det er synd at noen mennesker prøver å utnytte slike situasjoner, om man ser slike falske kontoer er det viktig at vi rapporterer kontoen!