Norge møter Danmark i semifinalen i Håndball-EM: Dette sier de om motstanderen

Tirsdag ble det endelig klart at Norge kommer til å møte Danmark i semifinalen i Håndball-EM.

Danmark slo Russland 30-23 i den siste kampen i hovedrunden og passerte dem på tabellen, noe som ga de 2. plassen i Gruppe 1. Frankrike vant i Gruppe 1 og møter Kroatia i den andre semifinalen.

Norge spilte mot Danmark i to treningskamper like før EM, som endte med to seire til Norge. Resultatene ble 27-25 og 29-26.

Nå forteller de norske håndballjentene om hva de synes om motstanderen de skal møte igjen, når det virkelig gjelder.

ANNONSE: Tipp hvilket lag DU tror vinner Håndball EM og få et gratisspill på 50 kr på håndball for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Skogrand veldig spent

Stine Skogrand er en av spillerne som har gjort det veldig godt i Håndball-EM, og 27-åringen spiller til daglig i den danske håndballklubben Herning Ikast. Skogrand er klar på at hun og lagvenninnene er veldig spente før semifinalen skal spilles klokka 20.30 fredag.

«Vi elsker å spille mot danskene. Det blir kjempespennende å møte Danmark. Det er litt overraskende at de vant så komfortabelt over Russland. Men vi skal være klare», sier Skogrand til VG.

ANNONSE: Tipp en vinner for 250 kr eller mer og få et gratisspill på håndball for hver kamp laget ditt vinner – hent tilbudet via denne lenken

Hergeirsson ikke overrasket

Landslagstrener Thorir Hergeirsson var ikke overrasket over at Danmark kvalifiserte seg til semifinalen. Etter de to treningskampene like før EM tenkte han at det danske laget fort kan være med å kjempe om medaljer.

«Jeg sa til spillerne etter de to treningskampene mot Danmark at dette danske laget kan godt spille seg til en semifinale. Det fikk jeg rett i», sa Hergeirsson under pressekonferansen tirsdagen, etter at Norge slo Ungarn 32-21 i den siste kampen i hovedrunden.

ANNONSE: Hvem tror du vinner Håndball EM i Danmark? Tippe en vinner for 250 kr eller mer og få et gratisspill på 50 kr for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Foto: Vidar Ruud / NTB

Les mer: Håndball-EM 2020: TV-tider, kampprogram og resultater

Hvem tror Norge slår Danmark i semifinalen i EM? 👍