Pekes ut som den beste i verden i sin posisjon: «Hvis klubbtrenere fikk lov til å velge fritt, ville de nok pekt på henne»

Fredag kveld klokka 20.30 skal Norge i duell mot Danmark i semifinalen i Håndball-EM.

Danmark er årets vertsnasjon i mesterskapet og viste muskler mot Russland i den siste kampen i hovedrunden. Nå står de ovenfor en enda større utfordring, da de skal prøve å slå Thorir Hergeirssons utvalgte.

Danmark har ikke slått Norge i en håndballkamp på mange år, da de har tapt de siste 13 kampene mot sine norske motstandere.

ANNONSE: Tipp hvilket lag DU tror vinner Håndball EM og få et gratisspill på 50 kr på håndball for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Danske treneren peker ut spesielt én spiller

Det norske håndball-laget er virkelig stjernespekket, med verdensklassespillere i alle posisjoner.

Under torsdagens pressekonferanse peker den danske landslagstreneren Jesper Jensen (43) ut en spiller han virkelig har sansen for, og det er ikke Nora Mørk eller Stine Bredal Oftedal.

«Kari Brattset Dale er nok den mest ettertraktede strekspilleren i verden. Hvis klubbtrenere fikk lov til å velge fritt, ville nok de fleste pekt på henne akkurat nå. Hun er en de unge kan se opp til», sier Jesper Jensen om 29-åringen på torsdagens pressekonferanse.

Kari Brattset Dale har virkelig imponert i forsvar for Norge i dette mesterskapet, og har holdt motstanderne på en armlengdes avstand i mange kamper.

I tillegg til det har Brattset scoret 19 mål som strekspiller og en scoringsprosent på 83.

ANNONSE: Tipp hvilket lag DU tror vinner Håndball EM og få et gratisspill på 50 kr på håndball for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Nora Mørk, Kari Brattset Dale jubler under kampen mellom Ungarn og Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB

Jensen er også full av lovord ovenfor de norske målvakten og mener landslagstrener Thorir Hergeirsson har flere sisteskanser i verdensklasse å velge mellom.

ANNONSE: Tipp en vinner for 250 kr eller mer og få et gratisspill på håndball for hver kamp laget ditt vinner – hent tilbudet via denne lenken

Foto: Lise Åserud / NTB

Hvem synes du er den beste på Norges landslag?