Svært kritiske til det som skjer i mesterskapet: «Det er en hån mot de som driver med idretten»

Håndball-EM er i gang for fullt og Norge har kommet seg gjennom sine fem første kamper i gruppespillet og hovedrunden med knallgode resultater.

De norske håndballkvinnene har vunnet alle sine fem første kamper med god margin og har allerede kvalifisert seg til semifinale, som spilles fredag 18. desember.

ANNONSE: Tipp hvilket lag DU tror vinner Håndball EM og få et gratisspill på 50 kr på håndball for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Camilla Herrem jubler under kampen mellom Tyskland og Norge i Sydbank Arena. Foto: Vidar Ruud / NTB

Norge er altså på vei til semifinale, selv med en gjenstående kamp mot Ungarn i hovedrunden.

Men alt er ikke bare fryd og gammen dette Europamesterskapet, for nå melder TV 2s håndballekspert, Bent Svele, at dommerne i mesterskapet er langt under pari.

Det er kun kvinnelige dommere i årets mesterskap, noe som ble kjent i oktober. Svele kritiserer flere av dommerne og mener de ikke er i nærheten av å holde nivået som kreves i et mesterskap.

ANNONSE: Tipp en vinner for 250 kr eller mer og få et gratisspill på håndball for hver kamp laget ditt vinner – hent tilbudet via denne lenken

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

«De franske (tvillingene Charlotte og Julie Bonaventura) som dømte Kroatia-Norge på lørdag, er de klart beste. De andre… Det er en hån mot de som driver med idretten. Det er de som sitter igjen med svarteper når EHF går inn og sier at det skal være bare kvinnelige dommere. Det må gjerne være kvinnelige dommere i alle mesterskap, men de må være gode nok. Nå er det trist og vondt. Trenerne bør få en pris for å holde seg», sier Bent Svele til TV 2.

ANNONSE: Hvem tror du vinner Håndball EM i Danmark? Tippe en vinner for 250 kr eller mer og få et gratisspill på 50 kr for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Danskene har reagert sterkt

I helgen vant Danmark 24-22 over Sverige i EM, men på tross av seieren kom danskene med massiv kritikk mot dommerne (Ausra Zaliene og Viktorija Kijauskaite) av kampen, etter flere avgjørelser som vakte oppsikt.

Morten Stig Christensen generalsekretær for det danske håndballforbundet, uttalte 12. desember at han ikke er en tilhenger av EHF sitt valg om å kun ha kvinnelige dommere, om de ikke er gode nok.

«Jeg er ikke en tilhenger av hva EHF har gjort her ved bare å sette kvinnelige dommere på det hele», sa den danske generalsekretæren til danske TV 2.

ANNONSE: Tipp hvilket lag DU tror vinner Håndball EM og få et gratisspill på 50 kr på håndball for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Thorir fornøyd med dommerne

Den norske landslagssjefen, Thorir Hergeirsson, uttalte søndag at han er tilfreds med dommerne som har dømt de norske håndballkampene, og at han ikke har noe å utsette.

ANNONSE: Tipp hvilket lag DU tror vinner Håndball EM og få et gratisspill på 50 kr på håndball for HVER KAMP laget vinner hos Betsson

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Hva synes du om dommerne dette mesterskapet?