Sander Sagosen har fått nok – raser mot dommerhetsen: «En kultur ingen vil ha»

Sander Sagosen (28) er en av våre aller beste håndballspillere om dagen.

Til daglig spiller Sagosen for Kolstad.

Han har vært en nøkkelspiller for det norske herrelandslaget og er i flere kretser ansett som en av verdens beste spillere.

Han debuterte for landslaget i 2013 og kan i dag skilte med over 100 landskamper for Norge, og har vunnet to VM-sølv og en bronsemedalje i EM.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Shutterstock

Sander Sagosen ut mot dommerhets

Nylig sto toppdommeren Carina Pettersen (29) frem og uttalte seg om all hetsen hun mottar fra tribunen.

Hun har blitt seksualisert og skjelt ut på det groveste under kamper.

Landslagsstjernen Sander Sagosen så TV 2s reportasje om Pettersen lørdag kveld og synes ikke noe om at slike hendelser finner sted på idrettsarrangement.

– Det er forferdelig og det er trist. Det er som Carina sier – det er engasjement man ønsker. Man ønsker at folk viser følelser, men sånne kommentarer har ingenting på et idrettsarrangement å gjøre, sier Sagosen til TV 2.

Sagosen støtter dommer Pettersen. Han mener det finnes langt mer fornuftige måter å vise sitt engasjement på.

– Jeg ser veldig ofte at det er mange barn og unge på idrettsarrangementer, og de ser opp til voksne som står og roper stygge ting. For barna er de voksne forbilder og da gir de voksne «aksept» for at det er greit å si stygge ting. Da tar ungene det med seg videre. Det er en kultur ingen vil ha, sier 28-åringen.

Sagosen sier videre:

– Jeg har alltid hatt mye engasjement når jeg spiller håndball, fordi det betyr så mye for meg. Og det betyr mye for dommere å stå utpå der og ta de riktige avgjørelsene, men dommere gjør feil og vi spillere gjør feil. Etterpå takker vi for kampen og så går man videre. Og alle tenker «neste gang skal jeg være enda litt bedre». Dommere som spillere. Det er viktig at vi behandler dem på en god måte og at man på idrettsarrangement tenker seg om to ganger før man sier noe dumt, sier bakspilleren til TV 2.

Del gjerne denne artikkelen videre med dine venner.